Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:53 πμ
 
wm small
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 01:23

Φόρουμ για την ελληνική γεωργία στην κλιματική αλλαγή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή - CLIMPACT» θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως Φόρουμ Διαλόγου με θέμα «Μετριασμός των επιπτώσεων και Προσαρμογή της Ελληνικής Γεωργίας στην Κλιματική Αλλαγή» το οποίο διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.

Στόχοι του Φόρουμ

Η γεωργία, σε σχέση με άλλους οικονομικούς τομείς, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές και τις κλιματικές συνθήκες, γεγονός που την καθιστά έναν από τους πιο ευάλωτους τομείς. Οι μεταβολές στη θερμοκρασία και τις βροχοπτώσεις, καθώς και τα ακραία καιρικά και κλιματικά φαινόμενα, επηρεάζουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών και με τη σειρά τους το γεωργικό εισόδημα, προκαλώντας σημαντικές οικονομικές απώλειες σε πολλές περιφέρειες της Ευρώπης.

Αν και τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ορίσει τον τομέα της γεωργίας ως προτεραιότητα στα εθνικά σχέδια προσαρμογής, συνήθη μέτρα προσαρμογής σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο (όπως η αύξηση της ενημέρωσης, πρακτικά μέτρα για τη μείωση των επιπτώσεων και των κινδύνων από ακραία καιρικά φαινόμενα, στρατηγικές επιμερισμού του κινδύνου, ανάπτυξη και υλοποίηση υποδομών για την άρδευση και την αντιπλημμυρική προστασία) δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί για πολλούς λόγους, όπως η έλλειψη πόρων για επενδύσεις, οι πολιτικές πρωτοβουλίες για την προσαρμογή, η θεσμική ικανότητα και η πρόσβαση σε γνώσεις σχετικά με την προσαρμογή.

Το παρόν φόρουμ διαλόγου έχει ως στόχο, αφενός την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη δράση του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή σε σχέση με την Γεωργία και αφετέρου την έκθεση προβληματισμών και τη συζήτηση πιθανών προτάσεων σχετικά με την προσαρμογή και μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Ελληνική Γεωργία με εμπλεκόμενους δημόσιους, ιδιωτικούς και επιστημονικούς φορείς.

Διαβάστηκε 622 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία