Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:22 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 18:57

Mask Break: Τι είναι το διάλειμμα μάσκας που ζητάει το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι πρώτες διευκρινήσεις για την καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στις περιοχές 3 και 4 με υψηλό και πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας ήρθαν και αφορούν στη χρήση της από τους μαθητές στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από την επιτροπή των Ειδικών, διευκρινίσεις για τα διαλείμματα μάσκας (Mask Break) στα σχολεία, ώστε τα παιδιά να μπορούν να την βγάζουν στα διαλείμματα και να μην την φορούν για 7 με 8 συνεχόμενες ώρες.

Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι μαθητές δεν θα φορούν τη μάσκα την ώρα της γυμναστικής.

Ενδεχομένως να δοθούν διευκρινίσεις το απόγευμα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά για το θέμα. Πάντως υπενθυμίζεται πως το μέτρο της μάσκας επεκτείνεται και στα Φροντιστήρια  Ξένων Γλωσσών, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές, επιπέδου  3 και 4.

Σε ποιες περιοχές οι μαθητές θα κάνουν Mask Break

Η καθολική χρήση της μάσκας για τους μαθητές ισχύει:

για τις πορτοκαλί περιφερειακές ενότητες: Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νήσων Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Κέας – Κύθνου, Ζακύνθου, Αχαΐας, Σάμου, Μυκόνου, Θήρας, Ηρακλείου, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Σερρών.

Και για τις περιοχές στο 4ο επίπεδο συναγερμού: Κοζάνη και Καστοριά.

Πηγή: iefimerida.gr
Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC
Διαβάστηκε 510 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.