Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:23 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 13:04

Το “Αιτωλικό με το Σταφνοκάρι” στη Γαλλία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά την ένταξη στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO το Ψάρεμα με σταφνοκάρι «βρέθηκε» στη Γαλλία

Την Πέμπτη 22 Οκτωμβρίου ολοκληρώθηκε η τελική φάση του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού καινοτομίας για τη θαλάσσια επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο του προγράμματος Mistral MED Interreg  (Final Competition Demo Day) που ολοκληρώθηκε στη Γαλλία.

Στην επίδειξη  εκπροσώπησαν την Ελλάδα οι δύο αριστεύσαντες (Μαΐστροι) του “Blue Prototype by ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ
·         MARE INCOGNITA/ COSTLINE: Σύστημα στήριξης αποφάσεων για την εκτίμηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης των παραλιών σε συνδυασμό με την κλιματική μεταβλητότητα και αλλαγή.

·         ΦΑΟΣ ΜΚΟ, Η Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία πολιτισμού και περιβάλλοντος με εκπρόσωπο την Κωνσταντίνα Καρτέρη παρουσίασε το project:

Διάδοση της παραδοσιακής αλιευτικής τεχνικής στο Αιτωλικό με Σταφνοκάρι ως πολιτιστικής-ψυχαγωγικής (τουριστικής) δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την κυρία Καρτέρη:

« Ήταν ιδιαίτερη χαρά για μένα να βρεθώ, διαδικτυακά έστω, στη συγκεκριμένη εκδήλωση και να παρουσιάσω το Αιτωλικό με το Σταφνοκάρι. Επρόκειτο για μια ιδιαίτερη και πολύ συγκινητική εκδήλωση στην οποία έλαβαν μέρος δεκατέσσερις προτάσεις.

Η Κωνσταντίνα Καρτέρη

Είχαμε μια πολύ καλή παρουσίαση σε μια προσπάθειά μας να διαδώσουμε και να αναδείξουμε την θαλάσσια παράδοση του Αιτωλικού το Σταφνοκάρι . Το κλίμα ήταν πολύ θετικό και αποκομίσαμε πολύ καλές κριτικές .

Οφείλω, δε, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ για την ευγενική προσφορά του στην παραχώρηση της Αίθουσας τηλεδιασκέψεων του Επιμελητηρίου, καθώς και για την τεχνική υποστήριξη που παρείχαν».

Φώτο:ayla.culture.gr
Διαβάστηκε 628 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.