Ο νεαρός που αποτελεί το καμάρι της περιοχής, μέσα από τις διακρίσεις του κέρδισε μια θέση του Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Μ.Ι.Τ όπου σήμερα φοιτά!

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου

στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε, από το Παράρτημα Αιτ/νίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) με τη συνεργασία του Δήμου Αγρινίου, εκδήλωση τιμής και επιβράβευσης του Νέστορα Χαχάμη, νικητή Ολυμπιακών (Παγκοσμίων), Βαλκανικών και Πανελληνίων Μαθηματικών Διαγωνισμών, ο οποίος κατάγεται από την Πάλαιρο Βόνιτσας.

Όλοι μίλησαν εκθειάζοντας και συγχαίροντας την προσωπικότητα και την διαδρομή του Νέστορα Χαχάμη.

Ο αναπληρωτής 

καθηγητής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Ανάργυρος Φελούρης, μίλησε για τη φιλοσοφία των Μαθηματικών Διαγωνισμών και σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Νέστορα.

Ο Νέστορας Χαχάμης από την πλευρά του τόνισε πως «η μαθηματική εταιρεία και οι διαγωνισμοί διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή μου.

Οι διαγωνισμοί, μου έδιναν κίνητρο, στόχους, και χάρη σε αυτούς μπόρεσα να αναδειχθώ. Από την μαθηματική εταιρία επίσης, γνώρισα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους και επιστήμονες, είδα καινούρια μέρη και πολιτισμούς και γνώρισα παιδιά με κοινά ενδιαφέροντα, με τα οποία μας συνδέει μέχρι και σήμερα βαθιά φιλία. Τα τελευταία 5 χρόνια κατέκτησα 10 μετάλλια, 5 στην Ελληνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, 3 σε Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες και 2 στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Τώρα σπουδάζω μαθηματικά και επιστήμη υπολογιστών στο Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ)».

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της ΕΜΕ Κώστας Γιαννακάς, επισήμανε πως «το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της ΕΜΕ γιορτάζει, τιμά και επιβραβεύει το λεβέντη της Παλαίρου και όλης της Αιτωλοακαρνανίας Νέστορα Χρήστου Χαχάμη, ο οποίος με αξιοθαύμαστη ανοδική προσπάθεια μελέτης κατάφερε να κατακτήσει ουκ’ ολίγα μετάλλια νίκης σε Ολυμπιακούς, Βαλκανικούς και Πανελλήνιους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς.

Ο Νέστορας τίμησε τον εαυτό του, τους γονείς του, την Αιτωλοακαρνανία και την Ελλάδα. Του ευχόμαστε: πάντα υψηλότερα».

Στο Νέστορα Χαχάμη απονεμήθηκαν τιμητική, αναμνηστική πλακέτα και βιβλία. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Παπαθανασίου, οι μαθηματικοί Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Κών/νος Μαστρογιάννης και Κων/νος Νάκος αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κοσμάς, η οικογένεια του Νέστορα Χαχάμη, εκπαιδευτικοί, μαθητές και φίλοι του Νέστορα.

xondros1