Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:52 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 19:11

Το… ανέγγιχτο βαθύ κράτος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν διαβάσατε το ρεπορτάζ για την δεινή κατάσταση που βιώνουν οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής, θα διαπιστώσατε πως μια σημαντική πτυχή, όχι η μόνη βέβαια, αλλά οπωσδήποτε ένας σημαντικός παράγοντας για την πτώση της τιμής στην ελιά Καλαμών είναι οι εισαγωγές από το εξωτερικό και οι ελληνοποιήσεις του προϊόντος που εισάγεται.

Τι διαπιστώνουν λοιπόν οι ελαιοπαραγωγοί με βάση τα όσα λέγονται επισήμως στη Βουλή; Ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης λέει ότι θα πατάξει τις ελληνοποιήσεις αυξάνοντας το πρόστιμο και το Υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του λέει πως δεν έχει στοιχεία για εισαγωγές και ελληνοποιήσεις…

Προφανώς όμως οι ελιές της Αιγύπτου δεν έρχονται στην Ελλάδα με διαστημόπλοια…. Θέλουμε να κάνουμε ελέγχους; Θέλουμε να πατάξουμε τις ελληνοποιήσεις; Αυτό έχει σημασία. Ή μήπως δεν τολμάμε να ψάξουμε και να δούμε τι γίνεται στα τελωνεία και στις πύλες εισόδου της χώρας; Μήπως όλως τυχαίως… εκεί που δεν γίνονται και τόσο συχνά έλεγχοι υπάρχουν οι γνωστές και μη εξαιρετέες εστίες διαφθοράς.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 716 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.