Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 18:46

Εντάσσεται στο ΠΔΕ η μελέτη αναμόρφωσης των αρδευτικών δικτύων ΤΟΕΒ Παναιτωλίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άλλο ένα έργο κρίσιμης σημασίας για τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Σπήλιου Λιβανού θα συμπεριληφθεί στις προτάσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για ένταξη στο ΠΔΕ το έργο “Μελέτη αναμόρφωσης των αρδευτικών δικτύων αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Παναιτωλίου”.

Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο ο κ. Λιβανός συνεργάστηκε, όπως αναφέρει, εξαιρετικά με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Καραγιάννη, τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Παναιτωλίου Παναγιώτη Ζήση, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Παναιτωλίου Ανδρέα Γκορογιά, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καινούργιου Βασίλη Καραγκούνη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Νέας Αβαρώνης Παναγιώτη Δαμασκηνό.

Το σημαντικότατο αυτό αναπτυξιακό έργο έχει προτεινόμενο προϋπολογισμό 1.7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου αρδευτικού δικτύου το οποίο θα καλύπτει καλλιεργήσιμη έκταση 30.000 στρεμμάτων αντί της έκτασης του Οργανισμού των 12.500 στρεμμάτων που αρδεύεται μέχρι σήμερα.

Η κατασκευή του νέου αρδευτικού δικτύου για την αρδεύσιμη έκταση των 30.000 στρεμμάτων στην περιοχή και η εφαρμογή ενός σύγχρονου σχεδίου γεωργικής αξιοποίησης θα περιορίσει την υποαπασχόληση, αυξάνοντας τις θέσεις απασχόλησης στη γεωργία και κατά συνέπεια το οικογενειακό εισόδημα των αγροτών της περιοχής.

Παράλληλα, ο εκσυγχρονισμός των δικτύων θα επιτρέψει την εξοικονόμηση νερού και γενικότερα θα συμβάλλει στην προστασία του υπερπολύτιμου αυτού φυσικού πόρου.
“Όταν δουλεύουμε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά” καταλήγει η ανακοίνωση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 558 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.