Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:48 πμ
 
wm small
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 20:47

Πρόγραμμα ύψους 39,6 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη παραγωγών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ελιά Καλαμών, πατάτα, καρπούζι, θερμοκηπιακές καλλιέργειες που επλήγησαν από τον κορονοϊό εντάσσονται στο πρόγραμμα που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Tο καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. Η δημόσια υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, θα είναι ανοιχτό σε παραγωγούς επιτραπέζιων ελιών "Kαλαμών", πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης και εαρινή πατάτα. Θα είναι επίσης ανοιχτό σε παραγωγούς καλλιεργειών θερμοκηπίου ντομάτας, αγγουριών και μελιτζανών στην Κρήτη.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση των αναγκών ρευστότητας των δικαιούχων, βοηθώντας τους έτσι να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια και μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό σύστημα είναι σύμφωνο με τους όρους του προσωρινού πλαισίου.

Συγκεκριμένα:

(i) η ενίσχυση δεν υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ ανά δικαιούχο, όπως προβλέπεται από το προσωρινό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις στον πρωτογενή γεωργικό τομέα

(ii) το καθεστώς θα τεθεί σε ισχύ έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο είναι απαραίτητο, κατάλληλο και αναλογικό για την αντιμετώπιση σοβαρής διαταραχής στην οικονομία ενός κράτους μέλους.

Διαβάστηκε 634 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία