Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:37 μμ
 
wm small
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 13:11

Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ζητεί η Ελλάδα! Επιστολές Δένδια σε Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προ των ευθυνών τους θέτει τους ευρωπαίους εταίρους η Ελλάδα. Με επιστολές του στους ομολόγους του Γερμανίας, Ισπανίας και Ιταλίας ζητεί να μπει στοπ στην πώληση υποβρυχίων και φρεγατών στην Τουρκία.

Η Ελλάδα συνεχίζει τον «βομβαρδισμό» των εταίρων μας με επιστολές όσον αφορά στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Την ώρα που το Oruc Reis συνεχίζει τον προκλητικό του πλου στο Αιγαίο και ανοικτά του Καστελόριζου, η Αθήνα ζητεί ειδικά από την Γερμανία, να ανασταλεί η εξαγωγή υποβρυχίων, φρεγατών, αεροσκαφών και η αναβάθμιση τεθωρακισμένων προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με επιστολές προς στους ομολόγους του της Γερμανίας Χάικο Μάας, της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια και της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάϊο, επισημαίνει τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, αποσκοπούν στη δημιουργία τετελεσμένων με στρατιωτικά μέσα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών υπενθυμίζει την σχετική παρέμβαση του Πρωθυπουργού στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με την υποχρέωση των Κρατών Μελών της ΕΕ, όπως αυτή προκύπτει από Κοινή Θέση της, να αναστείλουν τις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς τρίτες χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό αυτό για επιθετικές ενέργειες ή την περιφερειακή αποσταθεροποίηση, όπως ακριβώς πράττει η Τουρκία.

Ειδικά στην επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του, ο Έλληνας Υπουργός ζητάει να μην δοθούν οι άδειες για την εξαγωγή συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία, όπως υποβρύχια, φρεγάτες, αεροσκάφη και αναβάθμιση τεθωρακισμένων.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστηκε 652 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/