Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:16 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 13:57

ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας: «Στιγμές Erasmus+ – Τα ευρωπαϊκά Προγράμματα στην εποχή της πανδημίας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή τον εορτασμό των Erasmus+ Days 2020, η Περιφερειακή Δ/νσηΕκπ/σης Δυτικής Ελλάδας και το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το EuropeDirect Πάτρας- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πειραματικό ΛύκειοΠαν/μίου Πατρών διοργάνωσαν την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, Ημερίδα με θέμα: «Στιγμές Erasmus+ – Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στην εποχή της πανδημίας».

Πρόκειται για μια Ημερίδα όπου παρουσιάστηκαν σχέδια βασικών δράσεων ΚΑ1, ΚΑ2 και ΚΑ3 και ακούστηκαν εμπειρίες μαθητών και εκπαιδευτικών.Διοργανώθηκε ένα blendedevent και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μερικώς στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας. Λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών και για λόγους ασφαλείας στην αίθουσα παρευρέθηκε περιορισμένος αριθμός ατόμων, γι’ αυτό και δόθηκε η δυνατότητα διαδικτυακής εξ αποστάσεως συμμετοχής εισηγητών, καθηγητών και μαθητών. Το livestreaming της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε: https://youtu.be/3pG1USmySb4

Εικόνα 1 Σαρλή Έλενα, Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Τάκης Παπαδόπουλος, Ιωάννης Χιωτέλης, Άννα Γεωργακοπούλου, Αθανασία Μπαλωμένου

Καθώς και Liveμεταδόσεις στη σελίδα μας στο Facebook:

https://rb.gy/an3ofi

Το 2020 έχουν διοργανωθεί 4345 ΕκδηλώσειςErasmus+ σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι τρεις μέρες, 15, 16 και 17 Οκτωβρίου, είναι η τέλεια ευκαιρία για να διοργανωθούν events και να γίνουν γνωστές οι εμπειρίες των συμμετεχόντων στις δράσεις Erasmus+.

Όμως…τί είδαμε;;

Με το Erasmus+ Είδαμε μαθητές Νηπιαγωγείου να προγραμματίζουν ρομπότ γνωρίζοντας λέξεις και εκφράσεις σε πολλές διαφορετικές ξένες γλώσσες.

Με το Erasmus+ Είδαμε μαθητές Δημοτικού να διδάσκονται τα μαθήματα που προβλέπονται στο σχολείο τους μέσα από δραστηριότητες βασισμένες στη Θεωρία των Πολλαπλών τύπων Νοημοσύνης και Θεάτρου στην Εκπαίδευση, άλλοι μας μίλησαν για τον τρόπο που μπορούμε να ζούμε ενωμένοι μέσα στη διαφορετικότητά μας, μας παρουσίασαν τη σημασία του να γνωρίζουμε καλά τις ρίζες μας σε ένα διαπολιτισμικό πλαίσιο όντας ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τα πολιτιστικά στοιχεία των διαφορετικών χωρών με τις οποίες έχουν συνεργαστεί. Μάθαμε τρόπους με τους οποίους εκπαιδευτικοί μπορούν να διδάξουν μαθητές σχολείων γενικής εκπαίδευσης και ειδικής εκπαίδευσης στο ίδιο πλαίσιο επιτυχημένα (DANsCEforAllproject).

Με το Erasmus+ Είδαμε μαθητές Γυμνασίου να μας καθηλώνουν με εντυπωσιακά πειράματα και γνώσεις χρήσης εφαρμογών τελευταίας τεχνολογίας οι οποίες οδηγούν σε ταχύτερη κατάκτηση της γνώσης, να εργάζονται πάνω στο Πυθαγόρειο Θεώρημα με τη χρήση ρομπότ και γλώσσας προγραμματισμού, να μας ευαισθητοποιούν με αξιοζήλευτη πειθώ για τη μείωση της αλόγιστης χρήσης νερού για τη συνέχεια της ζωής στον πλανήτη μας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 503 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.