Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 13:55

Απολύονται οι επικουρικοί εργαζόμενοι των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την έντονη διαμαρτυρία της για τις επικείμενες μαζικές απολύσεις επικουρικών εργαζομεών, εκφράζει με ανακοίνωση της, η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Προνοιακών Επικουρικών Υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, σημειώνει:

Οι Επικουρικοί εργαζόμενοι των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τις επικείμενες απολύσεις μας τις επόμενες μέρες.

Εργαζόμαστε σε Θεραπευτήρια – Γηροκομεία, Κέντρα φιλοξενίας ΑμεΑ και εγκαταλελειμμένων παιδιών, συνεχόμενα χωρίς μέρα κενό, οι παλιότεροι συνάδελφοι για 6 χρόνια, από το 2014. Καλύπτουμε τραγικά κενά σε μόνιμο προσωπικό, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θέσεις νευραλγικές για την προστασία της ζωής των πιο ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.

Όλα αυτά τα χρόνια, 300 εργαζόμενοι, παλέψαμε για να μη βρεθούμε στο δρόμο (κάποιοι απλήρωτοι επί μήνες), για να κρατήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας στη δουλειά. Διεκδικήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη μετατροπή των συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου. Δουλέψαμε με το άγχος της ημερομηνίας λήξης, από παράταση σε παράταση και πάλι από την αρχή.

Ακούσαμε επίσημες ευχαριστίες και χειροκροτηθήκαμε γιατί γίναμε «ασπίδα ζωής» αυτών των ανθρώπων εν μέσω πανδημίας από τον Κορωνοϊό.

Το Υπουργείο Εργασίας, την ίδια ώρα που δηλώνει ότι παίρνει όλα τα μέτρα προστασίας (απαγορεύσεις επισκεπτηρίου, θερμομετρήσεις κλπ), ότι δεν υπήρξε ούτε μία απώλεια ζωής στους φορείς που εποπτεύει, εξαπατά την κοινή γνώμη, τους περιθαλπόμενους στα Κέντρα Πρόνοιας και τις οικογένειές τους, απολύοντας το ίδιο το προσωπικό που προστατεύει την υγεία και τη ζωή αυτών των ανθρώπων, το προσωπικό που κάνει τα μέτρα πράξη.

Θέλησαν να ξεμπερδέψουν με τους συμβασιούχους επικουρικούς, εκδίδοντας μια προκήρυξη (7Κ/2019) η οποία άφησε εξ αρχής έξω συναδέλφους λόγω μειωμένων θέσεων, και θα αφήσει και άλλους με την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων. Οι συμβάσεις μας λήγουν με την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, και όχι πέραν τις 31/12/2020. Από μέρα σε μέρα , η έκδοση των προσωρινών πινάκων από τον ΑΣΕΠ, θα σημάνει «ξαφνικό θάνατο» για όσους δεν είμαστε μέσα και θα αφήσει τα Κέντρα Πρόνοιας χωρίς έμπειρο προσωπικό. Στο δρόμο, μέσα σε μια μέρα, μετά από τόσα χρόνια δουλειάς!!! Θα λογοδοτήσει το Υπουργείο στους περιθαλπόμενους; στις οικογένειές μας;

Δυστυχώς αυτή είναι η πολιτική Πρόνοιας που ασκείται από την κυβέρνηση, σε βάρος των πιο ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού!!!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

  • Παράταση των συμβάσεών μας . Τα ¨νομικά κωλύματα¨ που επικαλείται το Υπουργείο ξεπεράστηκαν, όπως δείχνει η ετήσια παράταση των συναδέλφων επικουρικών στα Νοσοκομεία και των συναδέλφων από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
  • Να απεμπλακεί η παράταση των συμβάσεών μας από τα προσωρινά αποτελέσματα της 7Κ/2019 ( έγινε ήδη στην 2Κ/2019 του Υγείας και στο Βοήθεια στο Σπίτι)
  • Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό, Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, οριστικό τέλος στην ομηρεία των συμβασιούχων εργαζόμενων.
  • Ζητούμε άμεσα συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να πάρουν θέση και να καταθέσουν τροπολογία τη Βουλή και περιμένουμε από την ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ άμεση στήριξη και τη λήψη πρωτοβουλιών.

aftodioikisi.gr

Διαβάστηκε 619 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.