Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 20:06

Ιερώνυμος: Θέλουμε ανεξαρτησία της Εκκλησίας και συνεργασία ίσων όρων με το κράτος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, και του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έθεσε ζήτημα αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

«Η Εκκλησία και οι Αρχιερείς δε θέλουν χρήματα, θέλουν τη δική τους περιουσία να την αξιοποιήσουν», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, με την ευκαιρία της αναγόρευσής του σε επίτιμο Δημότη Λαμιέων.

«Στην καρδιά των Αρχιερέων είναι το όραμα. Οι πέτρες, το χώμα, αυτό το λίγο που υπάρχει, που μας έμεινε, που αφήσαν οι πρόγονοί μας να το αξιοποιήσουμε, να το κάνουμε πνεύμα, να το κάνουμε δύναμη, να μπορεί η Εκκλησία να έχει τον ρόλο της για να προχωρεί και να μην στέκεται στα σκαλοπάτια της κάθε εξουσίας με το χέρι εκλιπαρώντας για μια μικρή βοήθεια», ανέφερε.

thecaller.gr

Διαβάστηκε 471 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.