Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 18:51

Σχολεία: Νέος διαγωνισμός για μάσκες μετά το φιάσκο – Πόσο θα κοστίσουν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έναν μήνα μετά το φιάσκο με τις μάσκες-γίγας που δόθηκαν στα σχολεία, η ΚΕΔΕ προκήρυξε νέο διαγωνισμό για 2.600.000 κομμάτια.

Τότε, είχαν δαπανηθεί 6,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που έδωσε στην ΚΕΔΕ το υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτή τη φορά, πρόκειται για την προμήθεια 2.600.000 μασκών συνολικού προϋπολογισμού 3.307.200 ευρώ, οι οποίες θα διατεθούν σε μαθητές κι εκπαιδευτικό προσωπικό.

Χθες, Πέμπτη, το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει τη σκοπιμότητα διενέργειας διαγωνισμού με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση (κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων της παρ.2(γ) του άρθρου 32 του Ν.4412/2016).

Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ, το ποσό των 3.307.200 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για 2.600.000 τεμάχια, είναι «το υπολειπόμενο ποσό του αρχικού προϋπολογισμού, αφαιρουμένων των ποσοτήτων που διατέθηκαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού».

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη αφότου το υπουργείο Υγείας, διά μέσου του υπουργείου Εσωτερικών, έδωσε στην ΚΕΔΕ νέες προδιαγραφές. Η ΚΕΔΕ τονίζει πως «με το νέο διαγωνισμό θα διασφαλιστεί η προμήθεια του ίδιου συνολικού αριθμού μασκών που είχαν αρχικά προβλεφθεί, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων. Επίσης, δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των φορολογουμένων σε σχέση με το αρχικά εγκριθέν ποσό, αφού οι νέοι προμηθευτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταποιήσουν αριθμό μασκών που είχαν αρχικά παραληφθεί με τις παλιές διαστάσεις, πάντα στην ίδια μοναδιαία τιμή».

tanea.gr

Διαβάστηκε 440 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.