Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:35 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 23:44

Ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βιομηχανιών Ελαιολάδου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών Ελαιολάδου FEDOLIVE ο Κ. Αντωνόπουλος, γενικός γραμματέας της ΣΕΒΙΤΕΛ.

Η προβολή και προάσπιση της ποιότητας των ευρωπαϊκών ελαιολάδων σε όλες τις διεθνείς αγορές, η διαρκής παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων και η συμμόρφωση όλων των χωρών εισαγωγής με τα αυστηρά ποιοτικά standards που προβλέπουν οι ενωσιακοί κανονισμοί και το Διεθνές ελαιοκομικό Συμβούλιο, οι διατροφικοί ισχυρισμού αλλά και το μέλλον του τομέα, είναι στις προτεραιότητες του κ. Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών Ελαιολάδου FEDOLIVE, με απόφαση της πρόσφατης Ετήσιας Τακτικής Γενικής της Συνέλευσης για τη διετία 2020-2022.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία των Συνδέσμων Βιομηχανιών Ελαιολάδου - FEDOLIVE περιλαμβάνει ως Μέλη της τους Συνδέσμους Βιομηχανιών, Επεξεργασίας, Τυποποίησης και Εξαγωγής Ελαιολάδου των πέντε ελαιοπαραγωγών χωρών της Ε.Ε, ήτοι την ASSITOL (Ιταλία), ASOLIVA - ANIERAC (Ισπανία), ΣΕΒΙΤΕΛ (Ελλάδα), CASA DO AZEITE (Πορτογαλία) & FEDICO (Γαλλία).

Εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή βιομηχανία ελαιολάδου σε όργανα της Ε.Ε και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Μελετά και χαράζει μία κοινή πολιτική για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και διεθνές επίπεδο, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των Μελών της & των επιχειρήσεων που τις απαρτίζουν.

Τέλος, η FEDOLIVE παρακολουθεί στενά όλα τα επίκαιρα κοινοτικά & διεθνή θέματα και τις εξελίξεις επί αυτών.

Τα περισσότερα από τα πιο πάνω θέματα θα απασχολήσουν την πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη των εκπροσώπων του Τομέα, την οποία θα διοργανώσει ο ΣΕΒΙΤΕΛ την προσεχή άνοιξη στην Αθήνα.

O κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος είναι Χημικός Μηχανικός, υπηρετεί τον ελαιοκομικό τομέα επί 35 συνεχή χρόνια και κατέχει την θέση του Διευθυντή εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρίας ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ ελαιουργικών επιχειρήσεων & τροφίμων. 

Διαβάστηκε 589 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία