Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:47 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 14:19

Μεσολόγγι:Το «Κορδόσειο Κοινωφελές Ίδρυμα» επιβραβεύει την Αριστεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην συνεχή και αδιάλειπτη κοινωνική του δράση το «Κορδόσειο Κοινωφελές Ίδρυμα» τίμησε γι’ άλλη μία φορά τους αρίστους εκ των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Νεοχωρίου, θέλοντας έτσι να ενισχύσει ηθικά του νέους εκείνους που αγωνίζονται στον στίβο της μόρφωσης και της επιστήμης και μάλιστα σε καιρούς χαλεπούς και ιδιαίτερα κρίσιμους για όλους.

Σε μία απλή τελετή, εξ αιτίας και των ιδιαίτερων συνθηκών εκ του κορωνοϊού, 13 μαθητές παρέλαβαν εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα βραβεία και τα χρηματικά έπαθλα, συνοδευόμενα από βιβλία λευκώματα εκδόσεων του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ».

Εκτός των αριστευσάντων μαθητών χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ μετά σχετικού επαίνου απονεμήθηκε και στην εισαχθείσα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Ν. Παπανικολάου, αποφοιτήσασα από το 1ο Λύκειο Μεσολογγίου και η οποία συγκέντρωσε ως βαθμό εισαγωγής 17.775 μόρια. Το βραβείο αυτό έχει αθλοθετήσει ο Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρος Κορδόσης στη μνήμη των γονέων του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου παρουσία του Αντιδημάρχου Οινιαδών κ. Αντωνίου Αλετρά, του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεσολογγίου κ. Δημητρίου Ράπτη και των γονέων των μαθητών.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νίκος Κορδόσης απευθυνόμενος στους παρισταμένους γονείς και μαθητές αναφέρθηκε συνοπτικά στο κοινωνικό έργο που επιτελεί επί μία 40ετία το Ίδρυμα, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, δαπανώντας σημαντικότατα χρηματικά ποσά χάρις στη γενναία δωρεά του εκ Νεοχωρίου καταγομένου ιδρυτή και δωρητή Γεωργίου Σπ. Κορδόση, ο οποίος «εργαζόμενος σκληρά κατόρθωσε, στηριζόμενος μόνο στις δικές του δυνάμεις να φθάσει, όχι μόνο σε μεγάλα οικονομικά και επιχειρηματικά ύψη, αλλά πρωτίστως στα ύψη του πνεύματος, αφού αυτοδίδακτος, απέκτησε πανεπιστημιακές γνώσεις, έγινε άριστος γνώστης πέντε ξένων γλωσσών και διέθεσε, σχεδόν εξ ολοκλήρου, την περιουσία του σε έργα εποποιίας κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς να αξιώσει ποτέ ανταλλάγματα…»

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σύντομο χαιρετισμό τους επεσήμαναν τη σημασία της πολύπλευρης δράσης του Ιδρύματος, συνεχάρησαν του αριστεύσαντες μαθητές και του γονείς του, τονίζοντας συγχρόνως και την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει όλα εκείνα τα μέσα που συμβάλουν στην καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών, παρέχοντας σ’ αυτούς ευκαιρίες μιας ανθρωπιστικής παιδείας που εξευγενίζει και μορφώνει τους νέους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων και των χρηματικών επάθλων στους παρακάτω μαθητές:

Από το Γυμνάσιο Νεοχωρίου: Ιωάννα Σερακιώτη, Ευφροσύνη Στάμου, Βασιλεία Στράτου, Γεώργιος Τσίρκας, Βασιλική Ντάκουλα και Μαρία Τσάμη.

Από το Λύκειου Νεοχωρίου: Φίλιππος Κουλουρής, Μαρία Ιωάννα-Σαρτζή, Νικολίτσα Σολωμού, Ιωάννα Σαγρή, Αναστάσιος Τσάμης και Κωνσταντίνα Γαλάνη.

aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 794 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.