Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  11:55 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 19:05

Δήμος Αγρινίου: Το νέο καθεστώς λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε συμμόρφωση με τις οδηγίες και τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, καθώς και σε εφαρμογή της Κ.Υ.Α. Δ1α/ΓΠ.οικ. 64450/11-10-2020 (ΦΕΚ 4484 Β’), ανακοινώνεται  ότι  έως και 25.10.2020 επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών της παραγράφου 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017,  ως ακολούθως:

  1. Ο Δήμος Αγρινίου ανά εβδομάδα θα δημοσιοποιεί πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης του.
  2. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.
  3. Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν,  κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.
  4. Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.
  5. Οι προσερχόμενοι  καταναλωτές οφείλουν να μη συνωστίζονται και να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής που ισχύουν σε όλες τις συναλλαγές (τήρηση αποστάσεων, χρήση γαντιών, κ.λπ.).
  6. Όλοι οι συμμετέχοντες (πωλητές και καταναλωτές) θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις συστάσεις – παρατηρήσεις των εποπτών των λαϊκών αγορών.
  7.  Οι θέσεις των συμμετεχόντων στις λαϊκές αγορές για το χρονικό διάστημα που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, θα είναι αυτές που αναγράφονται στους πίνακες.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου

Σάββατο 17 Οκτωβρίου

Διαβάστηκε 594 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία