logo small for menu

  • Simple Item 1
  • 1
Τρίτη, 27η Οκτωβρίου 2020, 12:15 πμ
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 22:04

Πρόγνωση καιρού εβδομάδος 12-18/10 για το Αγρίνιο...

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γενικά άστατη και βροχερή εβδομάδα στον Αγρινιώτικο κάμπο / Τι δείχνουν τα ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2020-21....

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 12-18/10 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

Αμιγώς φθινοπωρινή θα είναι η νέα εβδομάδα στην περιοχή μας, αφού τα γνωστά συστήματα από δυτικά, θα επηρεάσουν κυρίως την δυτική και κεντροδυτική/βδ Ελλάδα, με αρκετά νερά σε τοπικό επίπεδο, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, μιας και τα εδάφη έχουν δεκτεί κάμποσα νερά από το ξεκίνημα του φθινοπώρου και μετά, ενώ κάποιοι χείμαρροι και ρέματα που είχαν διαμορφωθεί, θα πρέπει να καθαριστούν και γενικά θα χρειαστεί εγρήγορση των αρμοδίων αρχών!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/10.

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας ως τα μισά της ημέρας. Σταδιακά οι νεφώσεις θ' αυξηθούν και προς το απόγευμα βράδυ θα βρέξει, ενώ τα φαινόμενα προς τα μεσάνυχτα και μετά θα ενταθούν.

Υετός: 7-10mm.

'Ανεμοι: ΝΑ έως μέτριοι και παροδικά σχεδόν ισχυροί.

Θερμοκρασία πόλης: 15-24οC.

ΤΡΙΤΗ 13/10.

Γενικά βροχερός θα παραμείνει ο καιρός σήμερα, με διαστήματα και με έντονα φαινόμενα, ενώ δεν αποκλείεται και η εκδήλωση καιαταιφίδας.

Υετός: 14-20mm.

'Ανεμοι: ΝΔ και ΔΝΔ, έως μέτριοι.

Θερμοκρασία πόλης: 14-18 ή και 19οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/10.

Nεφώσεις, με πιθανές ασθενείς βροχές ως τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες. Στη συνέχεια θα υπάρχουν νεφώσεις με ανοίγματα.

'Ανεμοι: ΔΝΔ και ΝΔ, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Θερμοκρασία πόλης: 14-21οC.

ΠΕΜΠΤΗ 15/10.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Μέτρια πιθανότητα, για πρόσκαιρη ασθενή βροχή ή ψιχάλα.

Υετός: 1-2mm.

'Ανεμοι: ΝΝΑ, ΝΔ και ΝΑ, έως σχεδόν μέτριοι.

Θερμοκρασία πόλης: 13-22οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10.

'Αστατος καιρός, με νεφώσεις, βροχές και πιθανή παροδική καταιγίδα. Βελτίωση προς τις απογευματινές ώρες.

Υετός: 11-16mm.

'Ανεμοι: ΝΑ, ΔΒΔ και ΔΝΔ, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Θερμοκρασία πόλης: 13-20 ή και 21οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/10.

Γενικά αίθριος καιρός.

'Ανεμοι: ΒΔ, ΔΒΔ και Δ/ΔΝΔ, γενικά ασθενείς.

Θερμοκρασία πόλης: 11-22οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10.

Ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις.

'Ανεμοι: ΒΔ, ΑΒΑ, Δ/ΔΒΔ και ΔΝΔ, έως σχεδόν μέτριοι.

Θερμοκρασία πόλης: 12-22 ή και 23οC.

ΥΓΡΑΣΙΑ: 55-98%....

ΑΝΕΜΟΙ: 11-33χλμ/ώρα στις μέγιστες τιμές, δλδ γενικά 2-4 και πρόσκαιρα 5Bf.

ΑΤΜ. ΠΙΕΣΗ: 1005-1017hpa.

ΤΑ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2020-21....

Είναι η παραδοσιακή μέθοδος παρατήρησης του καιρού, με βάσει τα σημάδια τις πρώτες 12 ημέρες του Αυγούστου.,...οι επόμενες εκτιμήσεις, έγιναν από τη Ν.Εύβοια και γενικά αφορούν περιοχές από κεντρικά και προς ανατολικονότια....όμως και τα δυτικά δείχνουν ότι θα έχουν αρκετά συστήματα που θα τα επηρεάσουν και με αρκετές βροχές και με πολλά χιόνια στα βουνά αρχικά, κυρίως στο πρώτο μισό του χειμώνα!!


Νοέμβριος 2020

Ξεκινά με ήπιο καιρό κατά την πρώτη εβδομάδα. Από 7 – 11 αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες κατά διαστήματα. Μικρή βελτίωση στο μέσο του μηνός και άνοδος θερμοκρασίας.

Πολύ σημαντική αλλαγή στο τρίτο δεκαήμερο Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος με συνεχείς ισχυρές κακοκαιρίες από τις 18/11 και μετά, χωρίς να αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Πτώση θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε σχετικά χαμηλά από 25-27.

Δεκέμβριος 2020

Ξεκίνημα με βελτιωμένο καιρό την πρώτη εβδομάδα, ίδιο μοτίβο με λίγα φαινόμενα και τη δεύτερη. Από τα μέσα του μήνα, αναμένεται βαρυχειμωνιά διαρκείας με συνεχόμενες κακοκαιρίες, πολλές βροχές και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά.

Φτάνοντας, μάλιστα, προς τα Χριστούγεννα χιονοπτώσεις αναμένονται και στα πεδινά και παραθαλάσσια. Πιο έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα στο διάστημα 24-29 Δεκεμβρίου.

Ιανουάριος 2021

Κρύος αλλά και βελτιωμένος καιρός στο πρώτο πενθήμερο. Άστατος έως τα μέσα του μήνα με βροχές και διαστήματα με χιόνια στα ορεινά. Πτώση και έντονη κακοκαιρία με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα ή ακόμη και στα πεδινά από 18-23/1. Βελτίωση μετά και νέα κακοκαιρία 27 με 29 Γενάρη.

Φεβρουάριος 2021

Ξεκινά με κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Βελτίωση στη συνέχεια και σχετικά ήπιος καιρός έως το τέλος του μήνα. Αρκετές βροχές τις τελευταίες μέρες του Φλεβάρη.

Μάρτιος 2021

Καθαρά χειμερινός με πολλές βροχές και χιόνια έως και σε χαμηλά υψόμετρα την πρώτη εβδομάδα. Μικρή βελτίωση μετά και νέες κακοκαιρίες από 17-26 με πολλά φαινόμενα και χιόνια ξανά σε χαμηλά υψόμετρα. Βελτίωση σημαντική τις τελευταίες μέρες του μήνα.

Απρίλιος 2021

Ξεκινά με καλό καιρό και έτσι θα συνεχίσει μέχρι και το τλεευταία δεκαήμερο όταν και αναμένονται αρκετές βροχές και καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας κατά περιόδους

Μάιος 2021

Ξεκινά με άστατο καιρό, βροχές και μπόρες την πρώτη εβδομάδα καλοκαίρι σχεδόν στη συνέχεια. Μπόρες και πτώση θερμοκρασίας από 21 έως 24.

Ιούνιος 2021

Καλοκαίρι από το ξεκίνημα του με ζέστη για το μεγαλύτερο διάστημα με εξαίρεση την περίοδο 21-25/6 όταν και αναμένονται μπόρες και καταιγίδες.

Ιούλιος 2021

Πολύ ζεστός αρχικά με καύσωνα στο πρώτο δεκαήμερο ακολουθούν τα μελτέμια μέχρι και το τέλος του μήνα. Δεν θα λείψουν φαινόμενα αστάθειας και μπόρες κατά το τρίτο δεκαήμερο.

Αύγουστος 2021

Κυρίαρχα τα μελτέμια στο πρώτο δεκαήμερο, αρκετή ζέστη στο υπόλοιπο του μήνα και με αστάθεια και μπόρες σε ενδιάμεσα διαστήματα. 

Παρατηρητής: Δ.Τσούλης (Νέα Στύρα)....

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....

Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

weatherparty.blogspot.com

Διαβάστηκε 178 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 00:36
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Οι διαχειριστές της παρούσας Ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να δημοσιοποιούν ή οχι τα σχόλια σας. Θα δημοσιεύονται μόνο τα σχόλια που τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας και καλής συμπεριφοράς. Κατά προτίμηση προτιμήστε να γράφετε Ελληνικά.

Τελευταία Άρθρα στην ίδια Ενότητα

Τελευταία Άρθρα απο όλες τις Ενότητες

eklogesdytika banner final

FRIGO TOOLS BANNER SIDE

25 SECONDS CAFE

kostopoulou

mpalotis banner

COFFEE SIR

magnitaki

grivaswines

mpampatsikos

dimitra greka

manikas

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

fit ems gym

agrinio kathariotita 2

agrinio kathariotita 1

ESA AGRINIOY sthrizoyme thn topikh agora

xamogelo Banner 350x200 gamos vaptisi

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Προτεινόμενα

  • 1