Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:10 μμ
 
wm small
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 18:22

Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη και στην 24ωρη απεργία στις 15 Οκτώβρη 2020

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 18:30 μ.μ.

Προσυγκέντρωση στις 18:00 μ.μ. στην Παλιά Βουλή

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19:ΟΟ μ.μ. Άγαλμα Βενιζέλου

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ 24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Η  ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΏΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ     

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τα νέα αντεργατικά μέτρα που ανακοίνωσε αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα, επιβεβαίωσε ότι επιδιώκει να πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι, τα βάρη της κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Νέα βάρη και θυσίες που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, δίνοντάς τους επιπλέον ζεστό χρήμα.  

Τις προτεραιότητές της, η κυβέρνηση τις έδειξε και στη διαχείριση της πανδημίας! Δεν έκανε τίποτα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας ενώ την ίδια στιγμή έκανε κουρελόχαρτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για χάρη των επιχειρηματιών στον τουρισμό, των εφοπλιστών και των ομίλων στις αερομεταφορές. Το ίδιο και με τα σχολεία, που άνοιξαν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ούτε λόγος για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων ή ελέγχους στους χώρους δουλειάς. Τραγική είναι η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου η άρνηση για προσλήψεις εργαζομένων και ενίσχυση με νέα οχήματα εκθέτει τους επιβάτες σε μεγάλο κίνδυνο.

Επιτίθενται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στα δικαιώματα, με την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Με το συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζουν, επιδιώκουν την ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος και τη μετατροπή του σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης και των εντολοδόχων της, σε περιφερειακό επίπεδο, εξυπηρετώντας την κυβερνητική πολιτική και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Με τους εργαζόμενους στη γωνία, επιδιώκουν να διαμορφώσουν “σιγή νεκροταφείου”, να βάλουν μεγάλα εμπόδια στην αντίσταση απέναντι στην ολοένα και πιο σφοδρή επίθεση τους, και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, συντονιστές των Α.Δ. οικοδομούν ένα μηχανισμό υποτακτικών ή ταπεινωμένων δημοσίων υπάλληλων και επιδιώκουν να χτυπήσουν ή να τρομοκρατήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, την ΟΣΕΑΔΕ, μέχρι και με την χρησιμοποίηση εξώδικων.  Άξιος ο μισθός τους!!! Δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

 

Επιπλέον μέσα στην κρίση προετοιμάζεται και το έδαφος για επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις στο Αιγαίο, με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να ξαναμοιράζουν τα σύνορα, τη γη, τη θάλασσα και τον αέρα, τους δρόμους ενέργειας και εμπορευμάτων με το αίμα των λαών.

Η σιωπηρή απεμπόληση των δικαιωμάτων στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση, τη σύνταξη, στο εισόδημα, δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να πιστέψουμε στη δύναμη μας και στον οργανωμένο μαζικό αγώνα. Τρανή απόδειξη οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις για την καταδίκη του φασισμού, που αποδεικνύουν ότι όταν αποφασίζουμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, τους χαλάμε τα σχέδια!

Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή ή για ελπίδες, πως μπορεί κάτι να αλλάξει, χωρίς τη δική μας αποφασιστική παρέμβαση.

Καλούμε όλους τους συλλόγους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Ελλάδας, τα συνδικάτα, σωματεία, να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια και στην απεργία και να πάρουν μέτρα για την επιτυχία τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας, δωρεάν για όλους, επίταξη ιδιωτικών δομών, για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα. 
  • Κάλυψη των αναγκών των σχολείων, ώστε να εξασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών παιδιών μας και των εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. 
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Κατάργηση άμεσα των αντεργατικών – αντιλαϊκών διατάξεων των ΠΝΠ. 
  • Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για κάλυψη των χιλιάδων αναγκαίων θέσεων εργασίας. 
  • Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων. Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 
  • Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Ένταξη των εργαζόμενων στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, (ΔΑΜ), στα βαρέα και ανθυγιεινά, ( ΒΑΕ). 
  • Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων-Όχι στις αυταρχικές αυθαίρετες καθαιρέσεις και μεταθέσεις στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Στις 13 Οκτώβρη, με τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια των Ομοσπονδιών και των Συνδικάτων στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις και στις 15 Οκτώβρη με την Απεργία, δίνουμε την δική μας μαζική και ενωτική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης.

Διαβάστηκε 511 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 18:59
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.