Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  1:43 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 19:24

Ρυθμίσεις για την εμπορία και διακίνηση των ακτινιδίων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τροποποίηση της με αριθ. 9475/136897/10.10.2018 Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με τροποποιητική απόφαση δίνονται οδηγίες για την τήρηση θεμάτων ελέγχου κατά την περίοδο εμπορίας και διακίνησης των ακτινιδίων.

Συγκεκριμένα, όταν από τις αρμόδιες αρχές ελέγχου εντοπίζονται:

α) στις εγκαταστάσεις τυποποιητηρίων - συσκευαστήριων ή

β) κατά το στάδιο της εξαγωγής τους σε τρίτες χώρες ή της αποστολής τους στην Ε.Ε. ή

γ) κατά το στάδιο της εμπορίας τους στην εγχώρια αγορά ποσότητες ακτινιδίων με βαθμό ωρίμανσης μικρότερο από 6,2ο Brix,

οι αρμόδιες αρχές ελέγχου εξετάζουν εάν για τις ως άνω ποσότητες τηρείται η απαίτηση για μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία ποσοστού 15%.

Για τον σκοπό αυτό οι εν λόγω ποσότητες δεσμεύονται άμεσα και πραγματοποιείται δειγματοληψία για ανάλυση ξηράς ουσίας. Τα δείγματα αναλύονται στα εργαστήρια των Περιφερειακών Κέντρων Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτ/κού Ελέγχου και οι ποσότητες ακτινιδίων παραμένουν δεσμευμένες μέχρι την έκδοση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων.

Εάν από τα εργαστηριακά αποτελέσματα του παρόντος άρθρου προκύπτει ότι δεν πληρούται η απαίτηση για μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία ποσοστού 15%, διατάσσεται η καταστροφή ή η αλλαγή χρήσης των δεσμευμένων ποσοτήτων ακτινιδίων, εντός της ελληνικής επικράτειας, υπό την εποπτεία των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών.

  • Αντίθετα, εφόσον από τα ανωτέρω εργαστηριακά αποτελέσματα προκύπτει ότι πληρούται απαίτηση για μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία ποσοστού 15%, οι δεσμευμένες ποσότητες ακτινιδίων, στις εγκαταστάσεις τυποποιητηρίων - συσκευαστήριων και κατά το στάδιο της εξαγωγής τους σε τρίτες χώρες ή της αποστολής τους στην Ε.Ε., αποδεσμεύονται και επιτρέπεται η διακίνηση τους.

Ειδικά στην περίπτωση ελέγχου κατά το στάδιο της εμπορίας των ακτινιδίων στην εγχώρια αγορά, εάν από τα εργαστηριακά αποτελέσματα του παρόντος άρθρου προκύπτει ότι πληρούται η απαίτηση για μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία ποσοστού 15%, οι δεσμευμένες ποσότητες ακτινιδίων παραμένουν δεσμευμένες και απαιτείται η διορθωτική ενέργεια της «φυσιολογικής ωρίμανσης σε αποθηκευτικούς χώρους συντήρησης», για την οποία τάσσεται εύλογος χρόνος συμμόρφωσης, προκειμένου να επιτευχθεί βαθμός ωρίμανσης τουλάχιστον 9,5 ο Brix.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης διατάσσεται η καταστροφή ή η αλλαγή χρήσης των δεσμευμένων ποσοτήτων ακτινιδίων, εντός της ελληνικής επικράτειας, υπό την εποπτεία των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών και επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις. 

Διαβάστηκε 573 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία