Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 18:35

Το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία το 1996 μέσα από το μοιραίο διαστημικό λεωφορείο Columbia

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Λίνου Υφαντή,

Φωτογραφία από το διάστημα της Αιτωλοακαρνανίας αναδημοσιεύουμε από τα δημόσια ψηφιακά αρχεία των ΗΠΑ. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1996 από το διαστημικό λεωφορείο Columbia.  Διακρίνονται οι λίμνες Τριχωνίδα, Λυσιμαχεία, Οζερός και Στράτου καθώς και το Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αιτωλικό. Η συγκεκριμένη εικόνα μας δίνει ενδιαφέροντα στοιχεία για το πως ήταν η περιοχή μας 24 χρόνια πριν.

Το τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι το διαστημικό λεωφορείο Κολούμπια που την τράβηξε συνετρίβη 7 χρόνια αργότερα το 2003 παρασέρνοντας στον θάνατο και τα εφτά μέλη του πληρώματος.

Συνολικά το Columbia πραγματοποίησε από το 1981 28 αποστολές. Η εν λόγω φωτογραφία προέρχεται από την 20η αποστολή του.  Ξεκίνησε από τις 20 Ιουνίου 1996 ( κωδικός STS-78 όπως αναγράφεται και στη φωτό) και κράτησε 16 ημέρες.  Σκοπός της ήταν μεταξύ άλλων η μελέτη των επιπτώσεων της μακράς παραμονής στο διάστημα στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ έγιναν και ανάλογα πειράματα.

Με πληροφορίες από:

https://catalog.archives.gov/id/23017567

el.wikipedia.org

columbia scaled

Διαβάστηκε 974 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.