Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  6:55 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 18:28

Ο Δήμος Ναυπακτίας παρουσιάζει το video - αφιέρωμα της 449ης Επετείου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προπόπης Παυλόπουλος, Μαργαρίτης Σχοινάς, Σία Αναγνωστοπούλου και Μαρία Ευθυμίου μιλούν για την ιστορική Ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571)

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 449η Επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας της Ναυπάκτου (7.10.1571), με ένα video αφιέρωμα που περιλαμβάνει τις τοποθετήσεις και τα μηνύματα προσωπικοτήτων και συγκεκριμένα του  πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Μαργαρίτη Σχοινά, της Ακαδημαϊκού-πρώην Υπουργού κ.Σίας Αναγνωστοπούλου και της Ακαδημαϊκού-Ιστορικού κ.Μαρίας Ευθυμίου. 

Κάθε πρόσωπο φωτίζει και σχολιάζει διαφορετικές πτυχές του σημαντικού ιστορικού γεγονότος με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον αντίκτυπο στις τέχνες και τα γράμματα, στις αξίες και τα επίκαιρα μηνύματα, στην ιστορία και τη γεωπολιτική σημασία του. Συνθέτοντας τις απόψεις αυτές επικοινωνείται ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του γεγονότος. Ενώ, ταυτόχρονα, το αφιέρωμα αυτό αποτελεί τον προπομπό των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην Ναύπακτο το 2021 για την 450η Επέτειο.

Μπορείτε να δείτε το αφιέρωμα εδώ:

• ΥοuTube ➤ https://www.youtube.com/watch?v=j1epblvXJ_4

• Facebook ➤ https://bit.ly/2GBVpDr

• Instagram ➤ https://bit.ly/36HYfBM

Παράλληλα, στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών, το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020, η Ακαδημαϊκός-Ιστορικός κ.Μαρία Ευθυμίου, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου: Ένα συνταρακτικό γεγονός σε καιρούς διεθνών ανακατατάξεων», στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου. Λόγω του περιορισμένου αριθμού προσκεκλημένων εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τις σελίδες YouTube και Facebook: Δήμος Ναυπακτίας. Ώρα έναρξης: 19:00. Τέλος, την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Σημείωση: Οι πλήρεις δηλώσεις των κυρίων Παυλόπουλου, Σχοινά και των κυριών Αναγνωστοπούλου και Ευθυμίου θα αναρτώνται στις επίσημες σελίδες του Δήμου Ναυπακτίας από την Πέμπτη, 8.10 έως και την Κυριακή, 11.10.

Διαβάστηκε 630 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 18:36
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.