Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  8:20 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 18:48

Πράσινο πακέτο ανάκαμψης, προτείνει το WWF

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το οποίο θα ανοίξει 125.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Η υγειονομική και κοινωνική κρίση που έφερε η πανδημία COVID-19 δε θα μπορούσε να μην έχει και οικονομικό αντίκτυπο.

Μέσα σε κάθε καταστροφή, βρίσκεται όμως και μία ευκαιρία. Τον Ιούλιο του 2020, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε στη δημιουργία του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), ενός προσωρινού χρηματοδοτικού εργαλείου που έχει ως σκοπό την ανάκαμψη των κρατών μελών που διαθέτουν περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο για υιοθέτηση μέτρων ανάκαμψης από την οικονομική κρίση. 

Για την Ελλάδα, αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία όχι μόνο για την απαραίτητη άμεση τόνωση, αλλά και για τον μετασχηματισμό ενός αναπτυξιακού μοντέλου που δεν ήταν ποτέ οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο.

Η έκθεση του WWF Ελλάς «Πράσινη Ανάκαμψη για την Ελλάδα» δείχνει πως η χρήση περίπου 8,2 δισεκ. ευρώ προς πράσινες επενδύσεις από αυτή τη χρηματοδότηση, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία έως και 125.000 νέων θέσεων εργασίας.

Διάβασε την περίληψη της έκθεσης

Εκτός από τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, η υλοποίηση αυτού του πακέτου, μεταξύ άλλων, θα οδηγήσει σε μία πιο καθαρή ατμόσφαιρα, θα κάνει πιο ασφαλή τη διαχείριση των αποβλήτων, θα μειώσει με φυσικές λύσεις τους κινδύνους από κλιματικές καταστροφές, θα ενισχύσει την προστασία της θάλασσας και θα προστατέψει τα δάση μας.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα σε σχέση με το πακέτο πράσινης ανάκαμψης για την Ελλάδα; Παρακολούθησε το facebook live που θα γίνει αύριο στη σελίδα του WWF στο facebook. 

Ημέρα: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου

Ώρα: 12:00

Ομιλητές: Ολιβιέ Βαρδακούλιας, Υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής WWF Ελλάς, Θεοδότα Νάντσου, Επικεφαλής πολιτικής WWF Ελλάς

Διαβάστηκε 569 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία