Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:46 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 18:25

Βραβείο για το ελαιόλαδο “etolia” σε διεθνή διαγωνισμό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

OLYMPIA AWARDS HEALTH AND NUTRITION
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2020
ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ETOLIA ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΜΑΣΗ

Ποικιλίας κουτσουρελιάς που παράγεται σε βιολογικούς ελαιώνες στη Τριχωνίδα. Εφαρμόζεται η Αγροβιοδυναμική διαχείριση σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών με επιστημονικη υπεύθυνη κ. Πανιτσα Μαρία καθηγητρια και την ερευνήτρια Αθηνα Θεοδωρακοπούλου

Το ελαιόλαδο αυτό extra virgin olive oil με πλούσια αρώματα από τη χλωρίδα της Τριχωνίδας έχει βραβευθεί για την ποιοτητά του σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς και τα υψηλά υγειοπροστατευτικά χαρακτηριστικά του με το ARISTOLEO AWARDS , για την υψηλότερη περιεκτικότητα υγειοπροστατευτικών συστατικών. Τα ARISTOLEO Awards είναι ένας διεθνής διαγωνισμός διαφορετικός από όλους τους υπόλοιπους ,γιατί δεν επικεντρώνεται στα γευστικά χαρακτηριστικά αλλά στα υψηλά ευεργετικά συστατικά που έχει το ελαιόλαδο για την ανθρώπινη υγεία. Επίσης έχει βραβευθεί με το OLYMPIA AWARDS HEALTH AND NUTRITION”. Ο Προκόπιος Μαγιάτης, καθηγητής στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναλύει δείγματα ελαιολάδου από παραγωγούς του εν λόγω προϊόντος από όλη την Ελλάδα καθώς και από Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Σερβία και ΗΠΑ. Όλα τα δείγματα αναλύονται με την μέθοδο NMR στο πανεπιστήμιο Αθηνών όσον αφορά την περιεκτικότητά τους σε ελαιοκανθάλη, ελαιασίνη και όλα τα λοιπά παράγωγα τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης. Όλα τα ελαιόλαδα που ξεπερνούν το όριο των 250 mg/Kg σε περιεχόμενες φαινόλες που αφορούν τον Ευρωπαϊκό κανονισμό 432/2012 περί του ισχυρισμού υγείας του ελαιολάδου βραβεύονται με μια τιμητική διάκριση. Οι υψηλές φαινόλες των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων και ιδίως η ελαιοκανθάλη μπορούν να προστατεύσουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, παθήσεις του νευρικού συστήματος και είναι γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση, όπως επισημαίνουν ερευνητές.

Ένα από τα πιο σημαντικά τρόφιμα της πυραμίδας της Μεσογειακής Διατροφής είναι το ελαιόλαδο ETOLIA
Η αξία του ελαιόλαδου αποδεικνύεται μαζικά τα τελευταία χρόνια, μέσα από επιστημονικές έρευνες που δείχνουν ότι το ελαιόλαδο κρύβει σημαντικά συστατικά που βοηθάνε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων υγείας, όπως είναι τα καρδιοαγγειακά νοσήματα και διάφορες μορφές καρκίνου.

Το ελαιόλαδο περιέχει μεγάλη αναλογία ακόρεστων λιπαρών οξέων. Αυτά τα λιπαρά οξέα φαίνεται να είναι περισσότερο αποτελεσματικά στη μείωση της LDL χοληστερόλης, της λεγόμενης ‘κακής χοληστερόλης’. Υψηλά επίπεδα LDL χοληστερόλης μακροπρόθεσμα συνδέονται με την εμφάνιση καρδιοαγγειακών παθήσεων.Επιπλέον, η βιταμίνη Ε που αποτελεί σημαντικό θρεπτικό συστατικό του ελαιόλαδου, έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας τον οργανισμό μας από επιβλαβείς ουσίες που πυροδοτούν π.χ. το κάπνισμα, η μόλυνση της ατμόσφαιρας κ.α.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι το ελαιόλαδο σε σχέση με άλλου τύπου έλαια είναι η καλύτερη επιλογή για το πιάτο μας, αφού με τις ευεργετικές του ιδιότητες διασφαλίζει τη γεύση και την υγεία του καταναλωτή.

ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ETOLIA ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΜΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 1005 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.