Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:17 πμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 11:11

Στο φιλόξενο Αγρίνιο το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών με τη Χρυσούλα Τασολάμπρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων  του 1ου Φεστιβάλ Χορωδιών, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020, στην πόλη του Αγρινίου.

Το Φεστιβάλ ήταν συνδιοργάνωση του Πνευματικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγία Σκέπη» με Πρόεδρο την καταξιωμένη Χοράρχη– Μουσικοδιδάσκαλο – συγγραφέα κα Χρυσούλα Τασολάμπρου, της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του  Δήμου Αγρινίου, του Δήμου Θέρμου, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού – ΕΟΤ.Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν η ίδια κα Τασολάμπρου.

Συμμετείχαν Χορωδίες από όλη την Ελλάδα και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις άνθρωποι του Πολιτιστικού και Μορφωτικού χώρου της πόλης του Αγρινίου, του Νομού μας αλλά και από πολλά μέρη της Ελλάδας. Το πρόγραμμα εξαιρετικά άριστο για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Οι συμμετέχοντες Μουσικοί άψογοι καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης,   παρουσιαστής δε του Φεστιβάλ ήταν ο καταξιωμένος στο είδος του, Αλέξης Κωστάλας.

Η κα Τασολάμπρου, μια Άξια Μουσικοδιδάσκαλος, μέσα στις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε λόγο της υγειονομικής πανδημίας, τόλμησε να «ταράξει δυνατά» τα ήρεμα νερά στα πολιτιστικά δρώμενα στην περιοχή μας, δυνατός χαρακτήρας, με Άριστες γνώσεις στο χώρο της Μουσικής. Με το Σύνδεσμο  Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», Πρόεδρος του οποίου είμαι, συνεργαστήκαμε πολλές φορές με την κα Χρυσούλα Τασολάμπρου σε διάφορες εκδηλώσεις, στο Αγρίνιο, στο Αιτωλικό, στην Αθήνα, στη Γραμματικού.

Στην πρόσκλησή μου,το Δεκέμβριο του 2017, προκειμένου να ψάλλουμε τα Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Χρυσούλα χωρίς καν να σκεφτεί, τι πρόταση της έκανα, μου είπε, Χρήστο θα πάμε, και για τους δύο μας  ήταν κάτι πρωτόγνωρο αλλά και για τον τόπο μας, ήταν όνειρο, ήταν κάτι το φανταστικό. Η Χορωδία «Η Αγία Σκέπη» με Χοράρχη τη Χρυσούλα Τασολάμπρου και με τη συνδρομή του Δήμου Αγρινίου, στις 18 Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Σάββατο, βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ψάλλοντας τα Κάλαντα στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Αγαπητή Χρυσούλα, με αυτή σου την μεγάλη διοργάνωση έδειξες ότι ο πολιτισμός είναι εδώ,  συνέχισε να αγωνίζεσαι για να ολοκληρώσεις το όνειρό σου και το Φεστιβάλ το 2021 να γίνει Διεθνές Φεστιβάλ και να ξαναβρεθούν περισσότεροι καλλιτέχνες και λαός στη φιλόξενη πόλη του Αγρινίου του χρόνου και για πολλά χρόνια. Δέξου και τα δικά μου ειλικρινήσυγχαρητήρια, αγαπητή Χρυσούλα και, όπως μας γράφει ο μεγάλος Αϊνστάιν, Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάθος με την κατανόηση όπως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάθος με τη μουσική, αυτή είσαι εσύ. Σου εύχομαι, Πάντα ψηλά.

«Αν η μουσική είναι η τροφή της αγάπης, παίξε κι άλλο»Σαίξπηρ

Γράφει ο καθηγητής Χρήστος Γερ. Σιάσος

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 622 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 19:06
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.