Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  4:36 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 18:08

Στο τραπέζι 13η σύνταξη τα Χριστούγεννα, ποιοι οι δικαιούχοι του «μποναμά»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δοθεί ένα ποσό ως «13η σύνταξη»

Στα σκαριά φαίνεται πως είναι η 13η σύνταξη για όσους χαμηλοσυνταξιούχους δεν λάβουν αναδρομικά, το οποία αναμένεται να δοθούν εντός του μήνα. Αναδρομικά δε θα πάρουν όλοι, καθώς εξαιρούνται όσοι έχουν μεικτές αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ. Για τις συγκεκριμένες κατηγορίες συνταξιούχων αναζητούνται πόροι, ώστε να δοθεί έκτακτη ενίσχυση ως παροχή 13ης σύνταξης. Εφόσον προχωρήσει το συγκεκριμένο σενάριο, η πληρωμή θα γίνει τα Χριστούγεννα.

Στους κόλπους της κυβέρνησης εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να δοθεί ένα ποσό ως «13η σύνταξη» και στους χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή σ’ εκείνους που δε θα λάβουν αναδρομικά.

Επίσης, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να πληρωθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων, σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Στο διάστημα από 14 έως 26 Οκτωβρίου σχεδιάζεται να καταβληθεί -εφάπαξ- στους παλαιούς συνταξιούχους το 1,4 δισ. ευρώ, με την ημερομηνία πληρωμής να οριστικοποιείται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πιο αναλυτικά, θα πληρωθούν συνολικά αναδρομικά ύψους 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 892 εκ. ευρώ θα λάβουν οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 496 εκ. ευρώ θα καταβληθούν στους συνταξιούχους – δικαιούχους του δημόσιου τομέα.

Με πληροφορίες από dikaiologitika.gr

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 667 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία