Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  10:19 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 14:22

Αγρίνιο: Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «Μανουήλ Πανσέληνος»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και ώρα 12.00, τελέστηκε Αγιασμός,επί τη έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, στην Σχολή  Βυζαντινής Αγιογραφίας «Μανουήλ Πανσέληνος» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγρινίου και αναπληρωτής πρόεδρος της σχολής, πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Χρήστος Παπαχρήστος, παρουσία  του διευθυντή της σχολής κ.Ευάγγελου Ευκαρπίδη, των μελών του διοικητικού συμβουλίου, των διδασκόντων καθηγητών και των μαθητών της σχολής.

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο καθηγητής της σχολής κ.Φώτης Μάλαινος,  μίλησε για την αγιογραφία,  ως μία ξεχωριστή μορφή υψηλής τέχνης,  καθώς ο Αγιογράφος δεν ζωγραφίζει τοπία ή πρόσωπα της καθημερινότητας, αλλά προσευχόμενος και με κατάλληλη προετοιμασία, ασκεί έργο Θείας λατρείας, προσφέροντας στους πιστούς, ένα Ιερό μέσον: την Αγία εικόνα, προκειμένου ο πιστοί να επικοινωνήσουν με τον Κύριο.

Στην συνέχεια έγινε απονομή πτυχίων στους τελειόφοιτους.

Η σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «Μανουήλ Πανσέληνος» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας, βρίσκεται στο Αγρίνιο, στην οδό Μελεάγρου 30, και τα μαθήματα για το έτος 2020-2021 ξεκινούν την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 571 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.