Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:56 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 16:18

H Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ναυπακτίας κ. Ελένη Δημητρέλλου μιλά για την Ημέρα του εκπαιδευτικού (5 Οκτ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εν μέσω της εκδήλωσης για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αριάδνης Δάντε «Ο γίγαντας του δάσους» μιλήσαμε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ναυπακτίας κ. Ελένη Δημητρέλλου

ελενη δημητρελλου με μαθητες

Φωτο αρχείου

-κ. Δημητρέλλου σε λίγες μέρες γιορτάζουμε τη μέρα του εκπαιδευτικού πείτε μας δυο λόγια για το ρόλο του δασκάλου σήμερα

-5 Οκτωβρίου Ημέρα του εκπαιδευτικού

Ημέρα απόδοσης τιμής στον εκπαιδευτικό, ημέρα αγάπης στον εκπαιδευτικό, στον άνθρωπο που μέσα από την αγάπη του για τα παιδιά τα «τρέφει» σε πολλά επίπεδα, ψυχικά, πνευματικά, και ουκ ολίγες φορές και σωματικά!

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε στον καιρό της οικονομικής κρίσης και της παγκόσμιας επιδημίας, ο δάσκαλος είναι αυτός που θα καλύψει τα κενά αγάπης, φροντίδας των γονιών που ταλαιπωρούνται να ανταπεξέλθουν κι αυτό τους «ρουφάει» όλη την ενέργεια. Αν υπήρχε ανάγκη να εκτιμήσουμε τους δασκάλους περισσότερο από ποτέ είναι τώρα! Τώρα που οι δάσκαλοι με τόσες προσπάθειες ανταποκρίθηκαν στην τηλεκπαίδευση, χωρίς προηγούμενη εκπαίδευση και εμπειρία, ξεπερνώντας τον εαυτό τους, περνώντας ατελείωτες ώρες προετοιμασίας, χωρίς κενά και διαλείμματα, με μόνο γνώμονα την αγάπη τους για τα παιδιά,  στοχευμένα τα κατάφεραν: Βοήθησαν τα παιδιά να προσαρμοστούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση  και στις οδηγίες ασφάλειας για τον COVID-19.

Οι δάσκαλοι δίνουν ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!

Η κοινωνία οφείλει την βαθιά εκτίμηση και αναγνώριση της προσφοράς τους. Και πράγματι πόσες φορές δεν έχουμε νιώσει την αγάπη των γονιών, την στήριξη εκεί που η Πολιτεία απουσιάζει! Τα χαμόγελα κι ο ενθουσιασμός των μαθητών μας αρκεί να μας δώσει την ώθηση να προχωρήσουμε, πέρα από προσωπικά προβλήματα και υποχρεώσεις, γι΄ αυτό θα πω προς την κοινωνία

ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ

-Πώς ξεκίνησε η χρονιά φέτος, υπάρχουν προβλήματα?

-Προβλήματα πολλά, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Μεγάλος αριθμός μαθητών σε τάξεις παρόλο που πάγιο αίτημα του κλάδου είναι μόνιμοι διορισμοί, ώστε να είναι από την αρχή της χρονιάς οι δάσκαλοι στα σχολεία και να μην υπάρχουν ελλείψεις. Το πιο σοβαρό πρόβλημα όμως, εν μέσω πανδημίας, η ανεπαρκής καθαριότητα σε πολλά σχολεία.

-Ξέρουμε ότι αναλάβατε πρόσφατα τα καθήκοντά σας. Θα προβείτε σε κάποιες ενέργειες γι΄ αυτό?

-Ναι σε πρώτη φάση πρόκειται να επισκεφτούμε το Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γκίζα προκειμένου να συζητήσουμε για τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής μας και να δούμε πώς μπορεί ο Δήμος να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ μες στη βδομάδα θα συγκληθεί Δ.Σ. του Συλλόγου για να συζητηθούν όλα αυτά που απασχολούν τα σχολεία μας και τους εκπαιδευτικούς.

-Καλή δύναμη λοιπόν στο έργο σας!

Διαβάστηκε 700 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 16:18
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.