Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 18:42

12.254 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο το 2021 – Ο προγραμματισμός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι είπε ο Υπουργός Εσωτερικών στο Υπουργικό Συμβούλιο

Τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως είπε ο Υπουργός, «με το ν.4622/2019 για το “Επιτελικό Κράτος” θεσπίστηκε -για πρώτη φορά- μια μεταρρυθμιστική τομή: η διαδικασία έγκρισης του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων στον δημόσιο τομέα από το Υπουργικό Συμβούλιο. Στο πλαίσιο αυτό υποβλήθηκε προς έγκριση ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Θεμάτων Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα».

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, για το 2021, ο προγραμματισμός προσλήψεων περιλαμβάνει έγκριση για 8.620 θέσεις τακτικού προσωπικού (εντός του κανόνα 1:1), καθώς και 299 θέσεις τακτικού προσωπικού, οι οποίες αφορούν επιμελητήρια εκτός Γενικής Κυβέρνησης και Κ.Υ.Τ., 62 θέσεις δικηγόρων-νομικών με έμμισθη εντολή (εκτός του κανόνα 1:1) και 2.618 θέσεις εποχικού προσωπικού εκ των οποίων 2.500 εποχικοί πυροσβέστες.

Σημειώνεται ότι, για ν’ αποφευχθεί οποιαδήποτε καθυστέρηση, προωθείται διακριτή έγκριση για επιπλέον 655 θέσεις στην Ο.Σ.Υ. και την ΣΤΑΣΥ (οδηγοί και λοιπές τεχνικές ειδικότητες) και γι’ αυτό τον λόγο δεν περιλαμβάνεται στον ανωτέρω προγραμματισμό.

Η μισθοδοσία του εν λόγω προσωπικού θα καλυφθεί επί του παρόντος από τις πιστώσεις που προορίζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 666 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.