Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:32 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 18:24

Ένωση Οικοδόμων: απαιτούμε επάνδρωση του ΣΕΠΕ και όλων των ελεγκτικών μηχανισμών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Απαιτούμε τώρα την επάνδρωση του Σώματος  Επιθεώρησης Εργασίας και όλων των ελεγκτικών μηχανισμών  με προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού , ώστε να γίνονται  τακτικοί έλεγχοι  στους χώρους δουλειάς», αναφέρει σε ανακοίνωση της η «Ένωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα Αιτωλοακαρνανίας» με αφορμή το εργατικό ατύχημα στο Ελαιόφυτο. Η ανακοίνωση:

Άλλο ένα  εργατικό ατύχημα συναδέλφου ελαιοχρωματιστή σημειώθηκε την Τετάρτη 30-09-20 στο Ελαιόφυτο Αιτωλ/νίας,  όταν συνάδελφος έπεσε από σκαλωσιά  ύψους 3 μέτρων  κάτω από αδιευκρίνιστες  συνθήκες.

Το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα πολλά άλλα  που έγιναν  στην περιοχή μας, όπως πρόσφατα ο θάνατος  του ηλεκτρολόγου  και το ατύχημα  του συναδέλφου  που εργάζονταν στη Λευκάδα  και έπεσε  από σκεπή με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Οι ανύπαρκτοι έλεγχοι  στους χώρους δουλειάς, σε συνδυασμό  με τα ελλιπή μέτρα  υγιεινής  και ασφάλειας  και την υποστελέχωση  του Σώματος  Επιθεώρησης Εργασίας  και των άλλων ελεγκτικών μηχανισμών ,  έχουν σαν αποτέλεσμα  οι εργαζόμενοι  να δίνουν καθημερινά  μάχη για την  επιβίωσή τους . Τα εργατικά ατυχήματα και οι θάνατοι έχουν  πάρει πλέον ανεξέλεγκτε διαστάσεις. Για την κατάσταση αυτή ευθύνη φέρουν  όλες οι κυβερνήσεις  διαχρονικά με τις πολιτικές τους που  επιτρέπουν στους εργοδότες  να αντιμετωπίζουν τους  εργαζόμενους ως εμπόρευμα και κόστος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΤΩΡΑ την επάνδρωση του Σώματος  Επιθεώρησης Εργασίας και όλων των ελεγκτικών μηχανισμών   με προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού , ώστε να γίνονται  τακτικοί έλεγχοι  στους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε να παίρνονται όλα τα μέτρα  υγιεινής και ασφάλειας. Πενθήμερο, επτάωρο, τριανταπεντάωρο.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 464 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.