Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 11:45

Ε.Κ.Α.: Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των μαθητών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ΕΚΑ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των μαθητών όλης της χώρας που αποδεικνύουν με τον αγώνα τους ότι τα καλυμμένα με μάσκα στόματα έχουν δυνατή φωνή και διεκδικούν την μόρφωση και την ζωή που τους αξίζει .

Ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Μόρφωση και στην Υγεία είναι δίκαιος! Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας! Εκπαιδευτικοί, γονείς,  μαθητές και   εργαζόμενοι,  όλοι μαζί διεκδικούμε υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες ώστε να μην ξεπερνάνε τα τμήματα τους 15 μαθητές .

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας έχει καταφέρει μέσα σε λίγες ημέρες τον σχεδόν διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα. Αντί να πάρει μέτρα για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα απαντά με συκοφάντηση και καταστολή. Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς στέλνει την Αστυνομία, αντί να προσλάβει καθαρίστριες στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν θέση δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας!

Εδώ και τώρα το υπουργείο Παιδείας να αφήσει τις γελοιότητες και να ικανοποιήσει τα αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 519 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.