Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:57 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 21:06

ΕΔΟΕ: Συνολική και οριζόντια στήριξη του ελληνικού ελαιολάδου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θετική χαρακτηρίζεται από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου - ΕΔΟΕ, η ενίσχυση των 126,3 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να χορηγηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στους ελαιοπαραγωγούς, ως κατ' αποκοπή εφάπαξ ποσό για έκτακτη και προσωρινή στήριξη για τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με την πρόσφατη εξαγγελία του Υπουργού κ. Μάκη Βορίδη.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερης σημασίας είναι η πράξη αναγνώρισης για μια ακόμα φορά της σημασίας του τομέα για την εθνική μας οικονομία και η ανάγκη έμπρακτης στήριξης των παραγωγών για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα αλλά και η μείωση της κατανάλωσης λόγω της πανδημίας.

Από την πλευρά του Υπουργείου ΑΑΤ, αναμένεται ωστόσο παράλληλα και η άμεση δρομολόγηση των θεμάτων που συζητήθηκαν στην διάρκεια της τελευταίας (15/6/2020) συνάντησης αντιπροσωπείας της ΕΔΟΕ με τον υπουργό κ. Βορίδη (ανάγκη ενημέρωσης των ελαιοπαραγωγών & των ελαιουργών από τις ΔΑΟΚ για την τήρηση των ορθών γεωργικών πρακτικών, συγκρότηση Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του τομέα, ιχνηλάτηση των παραγόμενων και διακινούμενων ποσοτήτων ελαιολάδου, οριστικοποίηση εθνικής ελαϊκής πολιτικής κλπ).

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ελαιοκομικής περιόδου η ΕΔΟΕ θα ζητήσει άμεσα μια νέα συνάντηση με την ηγεσία αλλά και τον υπηρεσιακό μηχανισμό του ΥπΑΑΤ, προκειμένου να παρουσιασθούν αναλυτικά όλα τα επείγοντα θέματα του τομέα.

Διαβάστηκε 790 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία