Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 20:52

Μόνο στην Κίνα: Έφτιαξαν μπαταρία για ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αντέχει για 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η κινεζική εταιρία Lynk & Co, παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο Zero Concept.

Αυτό όμως που έκανε μεγάλη εντύπωση στους επισκέπτες, είναι η μπαταρία του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας δεν έχει μείωση χωρητικότητας για τουλάχιστον 200.000 χιλιόμετρα, ενώ είναι σχεδιασμένη για να αντέξει για 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Μπαταρία για ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μεγάλη αυτονομία

Ο κατασκευαστής αναφέρει ότι προσφέρει αυτονομία που ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα βάσει κύκλου NEDC, πολύ μεγαλύτερη αυτονομία από αυτή που προσφέρουν οι ανταγωνιστές του μοντέλου.

Θα βγει στην παραγωγή τον επόμενο χρόνο, ενώ στο πλάνο της εταιρείας είναι να κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη. Το μοντέλο μπορεί να πραγματοποιήσει τη διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα.

Χάρη στην πλατφόρμα SEA το Zero Concept έχει χαμηλό κέντρο βάρους με την κατανομή βάρους να είναι 50:50. Αυτό, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, προσφέρει απόλυτα δυναμική οδηγική εμπειρία.

pronews.gr

Διαβάστηκε 866 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.