Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:10 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 19:58

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι θα πληρωθούν τον Οκτώβριο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χρήματα στους λογαριασμούς 1 εκατ. συνταξιούχων

Μια «ανάσα» βρισκόμαστε πριν από τον Οκτώβριο, όπου αναμένεται κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο να δοθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι απ’ τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα προβλέπεται να δουν χρήματα στο λογαριασμό τους.

Επιστροφές από τις αντισυνταγματικές περικοπές του 2012 περιμένουν ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, που είχαν πάνω από 1.000 ευρώ μεικτά συνταξιοδοτικό εισόδημα το 2012. Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τα αναδρομικά του 11μήνου (11 Ιουνίου 2015 έως 13 Μαΐου 2016) µόνο από τις περικοπές των κύριων συντάξεων, ενώ οι συνταξιούχοι που θα τα λάβουν παραιτούνται από τις δυνητικές μελλοντικές διεκδικήσεις τους για καταργήσεις – μειώσεις δώρων και επικουρικών.

Για να λάβει ένας συνταξιούχος αναδρομικά τον Οκτώβριο θα πρέπει να πληροί δυο βασικές προϋποθέσεις:

-να είναι παλαιός συνταξιούχους δηλαδή να έχει υποβάλει την αίτηση συνταξιοδότησής του πριν από τις 13 Μαΐου του 2016
-να είχε το 2012 ή όταν βγήκε η σύνταξή του (σε κάθε περίπτωση πριν το Μάιο του 2016) άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων πάνω από 1.000 ευρώ μεικτά.

Σύμφωνα δε με το Πρώτο Θέμα, εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των αναδρομικών ποσών των κύριων συντάξεων και στους συνταξιούχους του Δημοσίου.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 591 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία