Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:45 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 19:40

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: “Οι μαθητές διεκδικούν τα αυτονόητα”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στη Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα υπογραμμίζοντας πως οι μαθητές διεκδικούν τα αυτονόητα. Η ανακοίνωση:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κών στη Β ΕΛΜΕ Αιτ/νίας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα μαθητών – γονιών – εκπ/κών για την ασφαλή δια ζώσης εκπ/ση.

Οι μαθητές διεκδικούν τα αυτονόητα: μείωση των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη του απαραίτητου εκπ/κού και βοηθητικού προσωπικού. Καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης σ’ όλα τα σχολεία, τεστ ανίχνευσης του ιού σε μαθητές κι εκπ/κούς, κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και υποστήριξη των σχολείων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για την τραγική κατάσταση που επικρατεί και στα σχολεία της περιοχής μας-εν μέσω πανδημίας- είναι τεράστιες. 25-29 μαθητές στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες, ελλιπέστατη η καθαριότητα των σχολείων λόγω του μη επαρκούς αριθμού καθαριστριών , πάνω από 40 τα κενά σε εκπ/κό προσωπικό στη Βθμια εκπ/ση κι εκατοντάδες διδακτικές ώρες χαμένες, ανυπαρξία διαγνωστικών τεστ στα σχολεία. Το μόνο όπλο που προβάλλει η κυβέρνηση είναι η μάσκα, δείχνοντας  με το δάχτυλο επικριτικά μαθητές κι εκπ/κούς , αν τυχόν δεν υπακούσουν.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα μέτρο ώστε να διασφαλίσει τους κατάλληλους χώρους και προσωπικό  για τα σχολεία κι επιπλέον σήμερα δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των μαθητών. Αντίθετα ενώ γνώριζε ότι έρχεται 2ο κύμα της πανδημίας ψήφισε μέσα στο καλοκαίρι αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα! Και σήμερα έχει πάρει την πολιτική απόφαση να μη δώσει ούτε ένα ευρώ για την ασφάλεια των εκπ/κών και των μαθητών. Την ίδια στιγμή δίνει κάθε χρόνο 4 δις για νέους εξοπλισμούς που εξυπηρετούν τα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή και εκατομμύρια ευρώ στους καναλάρχες για διαφημιστικές καμπάνιες για τον κορονοϊό.

Το ίδιο διάστημα εξαπολύεται – με ευθύνη της κυβέρνησης- ένα τεράστιο κύμα τρομοκράτησης απέναντι στο μαθητικό κίνημα. Εισαγγελείς, αστυνομικοί, « αγανακτισμένοι» γονείς απειλούν, βιαιοπραγούν και δ/ντές σχολείων αποβάλλουν μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις. Όλοι αυτοί αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως σ’ αυτή την υπόθεση.

Ταυτόχρονα ο αγώνας των μαθητών συκοφαντείται σχεδιασμένα από στελέχη της κυβέρνησης και τηλεοπτικά παπαγαλάκια. Κάνουν λόγο για μαθητές «αρνητές της μάσκας», για μαθητές «υποκινούμενους», τεμπέληδες , που εθιμοτυπικά κλείνουν τα σχολεία.

Αναφέρονται στους ίδιους μαθητές στους οποίους απευθύνονται  (για να υφαρπάξουν την ψήφο τους στα 17) χαρακτηρίζοντάς τους ώριμους πολίτες. Είναι οι ίδιοι «ώριμοι» μαθητές για τους οποίους «τρέχουν» ευρωενωσιακά προγράμματα χιλιάδων ευρώ εξωραϊσμού της ΕΕ, επισκέψεις σχολείων στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε αυτοί να αποκτήσουν «ευρωπαϊκή συνείδηση». Όταν όμως συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις είναι ανώριμοι και έρμαια υποκινητών.

Κόντρα λοιπόν στη συκοφάντηση και την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών απαντάμε ότι η θέση μας ως εκπ/κοί είναι δίπλα  στο μαθητή. Στόχος μας να συμβάλλουμε στη γνωστική, ψυχολογική, κοινωνική του ανάπτυξη είτε αυτό γίνεται μέσα στην τάξη, είτε στο δρόμο αγωνιζόμενοι για ένα σχολείο που να ικανοποιεί τις σύγχρονες μορφωτικές τους ανάγκες.

Οι εκπ/κοί , οι γονείς , οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν χρέος να σταθούν δίπλα στους μαθητές. Να στηρίξουν τον αγώνα που κάνουν μέσα από τις δικές τους συλλογικές αποφάσεις και τον πρόσφορο τρόπο που εκείνοι επιλέγουν. Τη νομιμότητα την αντλούν από το δίκιο των αιτημάτων τους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει τώρα όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία, προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

  • 15 μαθητές ανά τμήμα
  • Να βρεθούν αίθουσες για τη λειτουργία επιπλέον τμημάτων
  • Άμεση πρόσληψη εκπ/κού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών
  • Επαναλαμβανόμενα τεστ για μαθητές κι εκπ/κούς
  • Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ  Β ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 488 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.