Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:57 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 18:57

Προχωρά το έργο «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Αγρινίου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην ένταξη ενός σημαντικού έργου για τη συνολική  αντιμετώπιση της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων προχωρά ο Δήμος Αγρινίου. Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Αγρινίου»  προϋπολογισμού 694.000,00 € από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»  του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Το έργο προβλέπει την κατασκευή καταφύγιου  αδέσποτων ζώων συντροφιάς δυναμικότητας 40 θέσεων. Στο υπό ανέγερση καταφύγιο θα   πληρούνται  οι ειδικές προδιαγραφές, διατάξεις και κατευθυντήριες οδηγίες των αρμόδιων  Υπουργείων σχετικά με την παραμονή αδέσποτων ζώων σε κτήριο.

Η ανέγερση του κτιρίου θα  γίνει σε οικόπεδο εμβαδού 11.609,68  m2 επί του νέου δρόμου που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ  στην Κοινότητα Στράτου του Δήμου Αγρινίου.  Το καταφύγιο θα αποτελείται από ένα ισόγειο κτίριο διοίκησης – ιατρείο και δύο ανεξάρτητα ισόγεια κτίρια για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων. Η συνολική έκταση των κτιρίων είναι 564,19 m2 και ο συνολικός τους όγκος 2075,58 m3.

Φωτο: ioannina.gr

Διαβάστηκε 309 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.