Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:04 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 11:48

Διαμαρτυρία υπαλλήλων της ΔΟΥ Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι εργαζόμενοι της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το από 26/9/2020 έγγραφο της Δ/νσης κτιριακών υποδομών της ΑΑΔΕ με το οποίο δίνεται εντολή προς την Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλ/νίας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την μετεγκατάσταση του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου στο κτίριο που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου.

Σαν εργαζόμενοι της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην παραπάνω απόφαση, για τους εξής λόγους:

  • To κτίριο που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου είναι ιδιόκτητο (Α.Α.Δ.Ε.) και ο χώρος που λειτουργεί η Υπηρεσία μας έχει ήδη περιοριστεί δραστικά μετά την εγκατάσταση στο ίδιο κτίριο της Κτηματικής Υπηρεσίας καθώς και της Στατιστικής Υπηρεσίας.
  • Τίθεται μείζον θέμα ασφαλείας για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, αφού στο κτίριο υπάρχει κεντρικό server, ενιαίο δίκτυο taxis και ενιαίο σύστημα πυρόσβεσης, ψύξης και θέρμανσης τα οποία για να αυτονομηθούν απαιτούνται χρονοβόρες και δαπανηρές διαδικασίες.
  • Επίσης προκύπτει θέμα για την ασφάλεια και την πρόσβαση των πολιτών, αφού οι κοινόχρηστοι χώροι θα συρρικνωθούν δραστικά, οι Υπάλληλοι και οι πολίτες θα συνωστίζονται και η Δ.Ο.Υ. θα περιοριστεί στον πρώτο όροφο (μεταφορά γραφείων Εσόδων, Ταμείου, Τ.Π. & Δ, Αυτοκινήτων, Τράπεζα Ελλάδος).

Πάγια θέση τόσο του Συλλόγου των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ, όσο και όλων των φορέων του Νομού, είναι η λειτουργία δύο (2) Δ.Ο.Υ. λόγω της διασποράς του πληθυσμού αλλά και της μεγάλης έκτασης του νομού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Θεωρούμε ότι η παραπάνω κίνηση, μετά την μεταφορά του ελέγχου και του δικαστικού στη Δ.Ο.Υ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ, συρρικνώνει και απαξιώνει περαιτέρω την Υπηρεσία μας και αποτελεί προπομπό για την κατάργησή της ή την μετατροπή της σε Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Ενημερώνουμε όλους τους φορείς και τους καλούμε να πάρουν θέση όπως καλούμε και τους αρμοδίους να επανεξετάσουν την απόφασή τους.

aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 552 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.