Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 11:44

Ορειβατικός Σύλλογος Μεσολογγίου: Εκδρομή από το Καρέλι Ευήνου έως τη Γέφυρα Αρτοτίβας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ορειβατικός Σύλλογος Μεσολογγίου: Πραγματοποιούμε την αναβληθείσα λόγω καιρικών συνθηκών πορεία μας.

Εύηνος

Καρέλι Ευήνου – Γέφυρα Αρτοτίβας

Κυριακή 4/10/2020

Η πορεία μας

Μήκος πορείας : 8 χιλ.

Διάρκεια πορείας : 4 ώρες

Υψομετρική διαφορά : 135 μέτρα

Βαθμός δυσκολίας : 1

Αρχηγός: Π. Σκαρμούτσος

Η αναχώρηση θα γίνει με Ι.Χ. από τον χώρο μπροστά από την είσοδο του Κήπου των Ηρώων  στις 7.30 π.μ.

Για τους φίλους από Αιτωλικό και Οινιάδες, ο τόπος συνάντησης είναι ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός Αιτωλικού και η ώρα αναχώρησης 7.45 π.μ. Και για όσους έρχονται από Αγρίνιο στην διασταύρωση της παλαιάς Ε.Ο. προς Ζευγαράκι στο πρατήριο της REVOIL στις 8.00.

Κατά την διάρκεια της μετακίνησής μας με τα αυτοκίνητα, θα πρέπει για την δική μας ασφάλεια και όχι μόνο, να συμμορφωνόμαστε με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, γι αυτό η χρήση μάσκας στο αυτοκίνητο είναι απαραίτητη.

Η πορεία μας ακολουθεί κυκλική διαδρομή  ξεκινά από το καρέλι Ευήνου (περιοχή Δοσούλα) και κινείται παράλληλα με το ποτάμι και σε μεγάλο μέρος του, σε πλατανόδασος. Θα επισκεφτούμε παλιό νερόμυλο  και ένα από τα ωραιότερα  πέτρινα γεφύρια της Αιτωλοακαρνανίας, το γεφύρι της Αρτοτίβας που κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα.

Μέρος της διαδρομής μας αποτελεί και τμήμα του μονοπατιού των Εξοδιτών.

Ιδιαίτερος εξοπλισμός δεν χρειάζεται αλλά, ορειβατικά άρβυλα και μπατόν τα έχουμε πάντα μαζί μας.

Ο  καιρός αναμένεται καλός.

Όροι συμμετοχής

Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου, σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής σε αυτές.

  • Γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει  καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.
  • Έχει τις απαιτούμενες ικανότητες, τις γνώσεις, την εμπειρία  και τον απαραίτητο εξοπλισμό, που απαιτείται για την συμμετοχή του στην δραστηριότητα αυτή και έχει λάβει υπόψη του, τις σχετικές με τις καιρικές συνθήκες προβλέψεις, για το διάστημα και την περιοχή που θα γίνει η δραστηριότητα.
  • Παραιτείται από κάθε απαίτησή του, τόσο κατά του διοργανωτή, όσο και κατά του αρχηγού της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει.
  • Ο αρχηγός της δραστηριότητας έχει το δικαίωμα να ματαιώσει την ολοκλήρωση της ανάβασης, εάν κατά την κρίση του, οι τοπικές συνθήκες, του καιρού και του βουνού, δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ομάδας.  Επίσης δικαιούται να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του, δεν έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, την κατάλληλη εμπειρία  και δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας.
  • Οι ώρες πορείας που αναγράφονται, υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ομάδας.

Σημειώσεις

Για εγγραφές, δηλώσεις συμμετοχής στις δραστηριότητες και πληροφορίες θα επικοινωνείτε, στο e-mail του συλλόγου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 6972505607 και 6946974433.

Για πληροφορίες σχετικά με τον σύλλογο και την ορειβασία στην ιστοσελίδα του συλλόγου

onairnews.gr

Διαβάστηκε 609 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.