Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 23:40

Ο Φύλακας Άγγελος και η δημιουργία των Αγγέλων (Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Φύλακας Άγγελος και η δημιουργία των Αγγέλων. Ποιοι είναι οι Άγγελοι; Γιατί ονομάζονται Άγγελοι; Πώς δημιουργήθηκαν οι Άγγελοι; Πώς γνωρίζουμε για την ύπαρξη των Αγγέλων; Πόσα είδη πνευμάτων υπάρχουν; Τι κάνουν οι Άγγελοι; Ποιος είναι ο Φύλακας Άγγελος και γιατί ονομάζεται έτσι; Μπορούμε να δούμε τους Αγγέλους; Οι Άγγελοι έχουν φτερά; Ποια είναι τα πιο γνωστά ονόματα των Αγγέλων; Γιατί τα τάγματα των Αγγέλων είναι εννέα και όχι δέκα; Ποιο ήταν το δέκατο τάγμα των Αγγέλων; Ο Άγγελος είναι πανταχού παρόν; Το Σύμβολο της Πίστεως «Πιστεύω εἰς ἕνα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητὴν οὐρανοῦ καὶ γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων...», μας μιλά στην αρχή για τα ορατά και τα αόρατα τα οποία δημιούργησε ο Θεός. Τα αόρατα είναι τα Πνεύματα τα Λειτουργικά, δηλαδή οι Άγγελοι. Ο Άγγελος είναι ύπαρξη πνευματική, αεικίνητη, ελεύθερη, ασώματη, που υπηρετεί τον Θεό και κατά χάρη έχει λάβει στη φύση του, την αθανασία. Οι Άγγελοι είναι όντα που δεν έχουν υλικό σώμα, όπως το σώμα του ανθρώπου γι’ αυτό και είναι κατά χάρη και κατά παραχώρηση Θεού, αθάνατοι.

Οι πνευματικές οντότητες που έχει δημιουργήσει ο Θεός, χωρίζονται στα Σεραφίμ, Χερουβίμ, Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίαι, Αρχές, Αρχάγγελοι και Άγγελοι. Τα πιο γνωστά ονόματα Αγγέλων ή Αρχαγγέλων είναι ο Γαβριήλ, ο Μιχαήλ και ο Ραφαήλ. Το έργο των Αγγέλων, είναι η αποστολή τους εκ μέρους του Θεού για να αναγγείλουν την βούληση του Θεού στους ανθρώπους. Γι’ αυτό και ονομάζονται Άγγελοι, γιατί κάτι αναγγέλλουν στους ανθρώπους. Το έργο τους το βλέπουμε πολύ συχνά και στην Παλαιά Διαθήκη, καθώς και στην Καινή Διαθήκη, όπου αναγγέλλουν χαρμόσυνα νέα. Μερικά παραδείγματα εμφάνισης Αγγέλων έχουμε στην Ανάσταση και την Ανάληψη του Ιησού Χριστού. Άγγελος Κυρίου εμφανίστηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Παναγία μας και της ανήγγειλε ότι θα γεννήσει τον Υιό του Θεού και πολλές ακόμα φορές βλέπουμε ότι οι Άγγελοι εκτελούν τις εντολές του Θεού. Είναι Λειτουργικά Πνεύματα που λειτουργούν βάσει του νόμου του Θεού και το κύριο έργο τους είναι η δοξολογία του Θεού νύχτα και ημέρα. Το σημαντικότερο έργο τους, η δοξολογία και η υμνολογία του Θεού. Οι Άγγελοι δημιουργήθηκαν από τον Θεό και αποστέλλονται παντού, χωρίς να είναι πανταχού παρόν. Οι Άγγελοι έχουν παραπάνω δυνάμεις και γνώσεις από τους ανθρώπους και μπορούν να κάνουν πράγματα ανώτερα από τον άνθρωπο σύμφωνα με την εξουσία που τους έχει δώσει ο Θεός. Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του Άγγελο, το δικό του Φύλακα Άγγελο, όπου τον συνοδεύει σε όλη του τη ζωή. Ο Φύλακας Άγγελος παρακολουθεί τη ζωή μας, προσεύχεται για εμάς, είναι ο υπερασπιστής μας όταν ζούμε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 910 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.