Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 20:32

Ναύπακτος: Και πάλι στην επίθεση η Ομοσπονδία για το έργο της ανάπλασης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο στόχαστρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας μπαίνει για μία ακόμα φορά ο δήμος Ναυπακτίας, με αφορμή τι άλλο από το έργο της ανάπλασης στο κέντρο της Ναυπάκτου. Βάλει εναντίον της δημοτικής αρχής, ενώ δεν αφήνει εκτός και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζητώντας άμεση σύγκληση δημοτικού συμβουλίου και αναλυτική ενημέρωση για το θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Όπως γνωρίζετε πριν από ένα χρόνο υπεγράφη η σύμβαση έναρξης εργασιών για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου. Μετά από διάφορα προβλήματα της μελέτης που αντιμετώπισε η Δημοτική αρχή και συνεχείς αναβολές έναρξης έργου, φθάσαμε να γίνει η έναρξη τον Φεβρουάριο, από την οδό Μπότσαρη. Σήμερα επτά μήνες αργότερα δεν γνωρίζει κανένας πότε επιτέλους θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην οδό Μπότσαρη ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία και να σταματήσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την μη εύρυθμη λειτουργία της αγοράς αλλά και να σταματήσει η αρνητική εικόνα που αποκομίζουν οι επισκέπτες της Ναυπακτίας τόσο από το λιμάνι όσο κι από το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και την ανυπαρξία χώρων στάθμευσης.

Η Ομοσπονδία από την προηγούμενη Δημοτική αρχή μέχρι σήμερα υπήρξε πρωταγωνιστής παρεμβάσεων προς τον Δήμο για το έργο χωρίς όμως να καταφέρουμε τίποτα ,αλλά και το χειρότερο να τύχουμε πλήρους απαξίωσης από την σημερινή Δημοτική αρχή.

Με απόφαση του ΔΣ αποστείλαμε επιστολή την 25/08/2020 τόσον προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου όσον και προς τους επικεφαλής όλων των Δημοτικών παρατάξεων, κ. Λουκόπουλο, κ. Μπουλέ, κ. Τσουκαλά, κ. Γούλα, κ. Κοτσανά και κ. Νταουσάνη να μας γνωστοποιήσουν εγγράφως την άποψή τους για το παραπάνω πρόβλημα αλλά και για την έναρξη των εργασιών στην οδό Τζαβέλα και το επικείμενο στένεμα του οδοστρώματος στα πέντε μέτρα, μαζί με τον ποδηλατόδρομο, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα αμφίδρομης κίνησης οποτεδήποτε χρειαστεί στο μέλλον.

Επειδή όμως δεν πήραμε απάντηση από καμία παράταξη, καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη αυτή στάση τους και την απαξίωση τους προς την Ομοσπονδία μας και ζητάμε από την Δημοτική αρχή κατεπείγουσα σύγκλιση του Δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την εξέλιξη του έργου της ανάπλασης, σε ένα μεγάλο χώρο όπως η Παπαχαραλάμπειος αίθουσα, παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται ώστε να μπορέσουμε να ενημερωθούμε και να ληφθούν αποφάσεις.

Τέλος απευθύνουμε έκκληση προς τον Δήμο και τις Δημοτικές παρατάξεις να σταθούν στο πλευρό των επαγγελματιών και να αφουγκραστούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είτε από το Δήμο, είτε από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 857 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.