Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:29 μμ
 
wm small
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 17:59

Έναρξη ψεκασμού δακοκτονίας στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας  ανακοινώνει την έναρξη ψεκασμών ελαιώνων από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 στο πλαίσιο του προγράμματος δολωματικών ψεκασμών για τον Δάκο της ελιάς έτους 2020 και συγκεκριμένα στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες Μεσολόγγι και Άγιος Θωμάς. 

Το φυτοπροστατευτικό προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί στην εφαρμογή του δολωματικού ψεκασμού έχει δραστική ουσία το thiacloprid με χρόνο αναμονής πριν τη συγκομιδή 14 ημέρες. 

Στην περίπτωση που ελαιοπαραγωγοί προτίθενται να συγκομίσουν πριν την παρέλευση του χρόνου αναμονής από τον ψεκασμό, να το γνωστοποιήσουν στον εργολάβο ή/και στο συνεργείο ψεκασμού της περιοχής. Διευκρινίζεται ότι η τήρηση του χρόνου αναμονής αποτελεί ευθύνη του παραγωγού.

Οι ελαιοπαραγωγοί των οποίων τα κτήματα βρίσκονται στους ανωτέρω τομείς όπου θα γίνουν οι ψεκασμοί, παρακαλούνται να παρευρίσκονται στους ελαιώνες τους, ενώ τυχόν περιφραγμένοι ελαιώνες να ανοιχθούν προς διευκόλυνση του ψεκασμού.  

Οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.
Επισημαίνεται στους βιοκαλλιεργητές ότι, σύμφωνα με την υποχρέωση τους από την ένταξη τους στο πρόγραμμα Βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα κτήματά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν στην παραπάνω αναφερόμενη ημερομηνία εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκώς για την πραγματοποίηση τους 

Παρακαλούνται τέλος οι ελαιοπαραγωγοί να συνεργάζονται με τους συντελεστές του προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του. Επιβάλλεται να επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα ελαιόδεντρά τους, προκειμένου να ελέγχουν την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και παράλληλα παρακαλούνται να μεταφέρουν έγκαιρα στην υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους στα τηλ:2631361664, 2631361619 &2631361157     

Διαβάστηκε 442 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία