Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 21:47

Λαϊκή Συσπείρωση: Άμεση επαναλειτουργία του ΚΥ Κατούνας σε καθημερινή βάση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η οριακή κατάσταση του ΚΥ Κατούνας που πλέον το έχουν μετατρέψει σε κέντρο συνταγογράφησης είναι αποτελέσματα της χρόνιας πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, των δημόσιων μονάδων υγείας, από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που δεν μπορούν να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες ούτε σε “κανονικές συνθήκες” και πολύ περισσότερο στις σημερινές συνθήκες πανδημίας του COVID-19.

Το ΚΥ Κατούνας κλείνει κάθε μεσημέρι και όλα τα σαββατοκύριακα με αποτέλεσμα μια ολόκληρη περιοχή της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος αλλά και άλλων χωριών του δήμου Ξηρομέρου να είναι ακάλυπτες από ιατρική παροχή με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και υποχρέωση του κράτους να την παρέχει δωρεάν σε όλες και όλους, μέσα από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο ως δημοτικό συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας απαιτούμε για το ΚΥ Κατούνας:

● Να χρηματοδοτηθεί με τα απαραίτητα κονδύλια. Να γίνει άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού(ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και λοιπού) με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα για πλήρη στελέχωση και λειτουργία του σε εφημεριακή 24ωρη βάση.
● Πλήρη στελέχωση του ασθενοφόρου με πλήρωμα και οδηγούς με κάλυψη σε 24ωρη βάση.
● Να εξοπλιστεί άμεσα με τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομή, όπως και με τα απαιτούμενα αναλώσιμα ώστε να έχει αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία.

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 813 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.