Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  11:02 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 21:46

Χαρδαλιάς: Τελευταίο μέτρο το lockdown – Κανένα θέμα για μέτρα στους 65χρονους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Να εφαρμόσουμε τα μέτρα κατά του κορονοϊού, αυτό είναι το καλύτερο lockdown», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Το καλύτερο «lockdown» είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα κατά του κορονοϊού, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της 2ης ΕΜΑΚ στην αεροπορική βάση του Σέδες, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «μέτρα τα οποία εφαρμόζονται, φέρνουν αποτέλεσμα.

Τα μέτρα τα οποία φέρνουν αποτέλεσμα σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε άλλα μέτρα». Και επανέλαβε ότι το lockdown είναι το τελευταίο μέτρο, αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα εργαλεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενους περιορισμούς στους 65άρηδες και άνω, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι δεν τίθεται θέμα λήψης εξειδικευμένων μέτρων για τους άνω των 65, κάτι που άλλωστε είχε δηλώσει νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στην ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στα επόμενα 2,5 χρόνια θα διατεθούν 129 εκατ. για 912 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 102 εκατ. για μηχανήματα έργου σε δήμους και περιφέρειες και 750 εκατομμύρια για εναέρια μέσα. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν σχέδια για 13 περιφερειακά κέντρα και 64 τοπικά κέντρα επιχειρήσεων, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει και 7ο Πυροσβεστικό Σταθμό στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση της 2ης ΕΜΑΚ, τόνισε πως ήταν στοίχημα να γίνει προτού κλείσει η αντιπυρική περίοδος και πρόσθεσε ότι είναι ελάχιστο δείγμα σεβασμού της πολιτείας απέναντι στην προσφορά των ανθρώπων της μονάδας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θόδωρος Καράογλου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο συντονιστής Βόρειας Ελλάδας της Πυροσβεστικής, Σπύρος Βαρσάμης, ο βουλευτής της ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και οι δήμαρχοι Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος και Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Το δώρο του αρχηγού της Πυροσβεστικής στον Νίκο Χαρδαλιά

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, όπως αναφέρει το GRTimes χάρισε στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, μια ολόσωμη φόρμα της ΕΜΑΚ. «Είναι ένα ευχαριστώ σε έναν μάχιμο υπουργό. Έχετε κάνει πάρα πολλά για μας», είπε χαρακτηριστικά ο αρχιστράτηγος.

Πάντως, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι δεν θα τον δει ποτέ να τη φορά και εξήγησε λέγοντας πως «δεν αξίζει να τη φοράω. Αυτήν τη φόρμα αξίζει να τη φορούν όσοι εκπαιδεύονται, και όσοι γενικά ασχολούμαστε με την πολιτική καλό είναι να αποφεύγουμε να περιφερόμαστε με φόρμες που ανήκουν σε αυτούς που πραγματικά δίνουν τον πραγματικό αγώνα»

ethnos.gr

Διαβάστηκε 615 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.