Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:16 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 21:25

Κομφούζιο: Εγκύκλιος για ενστάσεις της 3ης πρόσκλησης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οδηγίες εξέτασης και αξιολόγησης ενδικοφανών προσφυγών κατά των αποτελεσμάτων του προσωρινού πίνακα παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στήριξης εκ μέρους των υποψηφίων, πραγματοποιείται μηχανογραφικός - διασταυρωτικός έλεγχος και δημιουργείται, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) που υποστηρίζει την υλοποίηση της δράσης, προσωρινός πίνακας παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης.

Κατά των αποτελεσμάτων του οι υποψήφιοι δύνανται μπορούν να υποβάλουν προσφυγή (ενδικοφανής προσφυγή) ως ακολούθως:

1. Οι προσφυγές υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ΠΣ, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που αναγράφεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδίδει ο ΕΦΔ και αναρτάται στους διαδικτυακούς τόπους του ΥπΑΑΤ www.minagric.gr του ΠΑΑ www.agrotikianaptixi.gr και του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr.

Οι προσφυγές αφορούν στις ακόλουθες κατηγορίες:

1.1 Επί κωδικού λάθους (ευρήματος)

1.2 Λόγω υπέρβασης προϋπολογισμού ή για λοιπούς λόγους

2. Στην προσφυγή του ο υποψήφιος οφείλει να αναφέρει αναλυτικά τους λόγους υποβολής της προσφυγής και να επισυνάψει ηλεκτρονικά στο ΠΣ οποιοδήποτε επιπλέον παραστατικό προκειμένου να αποδείξει το αληθές των λόγων του επί των λόγων απόρριψης της αίτησης στήριξής του ή των λόγων διαφοροποίησης της αίτησης στήριξής του ως συνέπεια της διενέργειας του διοικητικού ελέγχου.

3. Οι ενδικοφανείς προσφυγές οι οποίες δεν αφορούν σε μηχανογραφική επαναξιολόγηση, εξετάζονται και αξιολογούνται από τριμελείς επιτροπές που συγκροτούνται με απόφαση του Περιφερειάρχη της αντίστοιχης Περιφέρειας, στην οποία συμμετέχει τουλάχιστον ένας γεωτεχνικός. Στην παράγραφο «ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ, ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» της παρούσας εγκυκλίου, περιγράφονται αναλυτικά οι κωδικοί λάθους (ευρήματα), η εξέταση και αξιολόγηση των προσφυγών επί των οποίων, αποτελεί αντικείμενο της εν λόγω επιτροπής.

4. Οι αποφάσεις επί των προσφυγών λαμβάνονται σύμφωνα με την πλειοψηφική γνώμη των παρόντων μελών.

5. Εξασφαλίζεται ότι πρόσωπα που έχουν λειτουργήσει ως αξιολογητές μιας αίτησης στήριξης, δεν συμμετέχουν στη διαδικασία εξέτασης προσφυγής που αφορά τη συγκεκριμένη αίτηση στήριξης.

6. Επιπλέον, εξασφαλίζεται ότι για τα πρόσωπα που μετέχουν στη διαδικασία της εξέτασης και αξιολόγησης των ενδικοφανών προσφυγών, δεν υφίσταται σύγκρουση συμφερόντων, μέσω υποβολής κατάλληλης δήλωσης (Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.
1599/1986), η οποία φυλάσσεται στο αρχείο της υπηρεσίας (ΔΑΟΠ/ΔΑΟΚ).

7. Η εξέταση και αξιολόγηση των προσφυγών επί των κωδικών λάθους οφείλει να διεξάγεται παράλληλα με την υποβολή των προσφυγών και να έχει ολοκληρωθεί εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που αναγράφεται στην προαναφερθείσα (σημείο 1 της παρούσας παραγράφου) ανακοίνωση που εκδίδει ο ΕΦΔ.

8. Τα τελικά αποτελέσματα της αξιολόγησης των ενδικοφανών προσφυγών του ως άνω σημείου 3 της παρούσας παραγράφου, θεωρούνται οριστικά και καταχωρίζονται στο ΠΣ από τις ΔΑΟ/ΔΑΟΚ οι οποίες ενημερώνουν, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον ΕΦΔ σχετικά με την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου, ώστε να οριστικοποιηθεί ο προσωρινός πίνακας των παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης.

9. Για τις μη παραδεκτές αιτήσεις στήριξης λόγω υπέρβασης προϋπολογισμού, δεν απαιτείται η υποβολή ενδικοφανούς προσφυγής εκ μέρους του υποψηφίου.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Διαβάστηκε 1087 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία