Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:26 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 18:41

Ίσως να θυμάται πως ήταν περιφερειάρχης στην Περιφέρεια της Νυρεμβέργης με ανεργία 1,8%…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι κι αν πρόσφατα ο πρώην Περιφερειάρχης βρέθηκε στο πλευρό του Νεκτάριου Φαρμάκη στο Θέρμο για να κόψουν μαζί την κορδέλα του νέου Λυκείου… Τι κι αν ο Νεκτάριος Φαρμάκης σε μια κίνηση πολιτικής αβροφροσύνης και όχι μόνο αναγνώρισε τη συμβολή του Απόστολου Κατσιφάρα στο συγκεκριμένο έργο, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δεν απεμπολεί τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα.

Έτσι πέρασε από τη βάσανο της κριτικής του τα όσα είπε προχθές στον Πύργο ο Νεκτάριος Φαρμάκης παρουσιάζοντας τα εκεί έργα της Περιφέρειας. «Η Περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη εγκαινίασε και επισήμως την πολιτική των χαμηλών προσδοκιών μετά από ένα χρόνο απραξίας» σχολίασε ο Απ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Πέρασε ένας χρόνος στο μότο «καθυστερώ, χρονοτριβώ και τα παρουσιάζω δικά μου». Ένας χρόνος χωρίς Ισχυρό και αυτόνομο Αυτοδιοίκητό πλαίσιο Διεκδίκησης. Χωρίς Όραμα, Στρατηγική και Σχέδιο».

Όμως ο Απ. Κατσιφάρας έκανε το λάθος να ασκήσει κριτική στην Περιφερειακή Αρχή, με αφορμή την επισκέψή του στα γραφεία του ΟΑΕΔ και τη διαπίστωση της αύξησης της ανεργίας λόγω κορονοϊού… “Η περιφερειακή αρχή περιορίζεται στην υπογραφή συμφώνων συναντίληψης για προγράμματα με το υπουργείο Εργασίας χωρίς να έχει καταθέσει την παραμικρή πρόταση για την αντιμετώπιση της ανεργίας” ανέφερε ο πρώην Περιφερειάρχης και πρόσθεσε πως “η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως μια από τις περιφέρειες με τον υψηλότερο δείκτη γενικής και ειδικής ανεργίας (δομική, νέοι) οφείλει να αποκτήσει εκ νέου ένα καλά σχεδιασμένο και στοχευμένο πρόγραμμα το οποίο θα απαντά επιθετικά στις προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης…” Και το ερώτημα είναι αν είχε τέτοια προγράμματα η Περιφέρεια επί θητείας του Απ. Κατσιφάρα, γιατί δεν το θυμόμαστε… Όπως ο πρώην περιφερειάρχης δεν θυμάται ότι επί εννέα χρόνια ήταν περιφερειάρχης δεν μια από τις Περιφέρειες με τη μεγαλύτερη ανεργία, ίσως να θυμάται πως ήταν περιφερειάρχης στη Μέση Φρανκονία (Mittelfranken), την Περιφέρεια της Νυρεμβέργης με ανεργία 1,8%…

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 827 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.