Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  4:29 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 18:18

Οι ανασκαφές στην αρχαία Καλυδώνα (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο τέως προϊστάμενος της ΣΤ’ Εφορείας Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων Πατρών (στην οποία υπάγονταν και η Αιτωλ/νια πριν από την δημιουργία ξεχωριστής εφορείας στην οποία υπάγεται και η Λευκάδα) κ. Λάζαρος Κολώνας αποκαλούσε την Αιτωλοακαρνανία υπαίθριο μουσείο λόγω των πολλών αρχαιολογικών χώρων που υπάρχουν σε όλο τον νομό.

Από την δεκαετία του 1980 άρχισαν ανασκαφές σε πάρα πολλούς από αυτούς τους χώρους όπως στη Μακύνεια, Πλευρώνα, Καλυδώνα, Οινιάδες, Στράτο, Αλυζία κλπ.

Αρκετές από αυτές τις ανασκαφές πραγματοποίησαν για λογαριασμό της ΣΤ” Εφορίας ξένα Αρχαιολογικά Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια όπως στην περίπτωση της Καλυδώνας, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το Δανικό Ινστιτούτο με επί κεφαλής τον καθηγητή κ. Σόρεν Ντίτς από την οποία είναι και οι παρατιθέμενες φωτογραφίες αρχείου του Γιάννη Γιαννακόπουλου.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 945 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.