Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:13 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 18:31

Ευτυχώς υπάρχουν και εθελοντές: καθάρισαν το Μνημείο του πεσόντα αεροπόρου Γεώργιου Αθανασόπουλου στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προ ημερών είδαν τη δημοσιότητα οι εικόνες της παραμέλησης του μνημείου του πεσόντα αεροπόρου Ανθυποσμηναγού Γεώργιου Αθανασόπουλου στο Γιαννούζι του Αγρινίου.

Ήταν πνιγμένο στους θάμνους, με απεριποίητα κλαδιά να το έχουν “αγκαλιάσει”,  σε μια κατάσταση που δεν τιμά κανέναν.

Σήμερα οι εικόνες αφορούν την πρωτοβουλία εθελοντών που καθάρισαν το μνημείο, βελτιώνοντας κατά πολύ την κατάσταση του χώρου που το περιβάλλει. Ο εθελοντισμός έδωσε τη λύση και κάλυψε την αδράνεια άλλων.

Ο Γεώργιος Αθανασόπουλος, γεννήθηκε το 1935 στη Ναύπακτο, σκοτώθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1957 σε διατεταγμένη υπηρεσία, λόγω πτώσεως και συντριβής του αεροσκάφους του F-84G στην περιοχή του αεροδρομίου Αγρινίου.

Το μνημείο βρίσκεται στο σημείο της πτώσης .Πρόκειται συγκεκριμένα για μια μαρμάρινη στήλη την οποία κοσμεί ποίημα αφιερωμένο για τον πεσόντα πιλότο από τον συντοπίτη του ποιητή, πολιτικό και διατελέσαντα Πρωθυπουργό Γεώργιο Αθανασιάδη-Νόβα.

Οι φωτογραφίες είναι του Χρήστου Παπαδόπουλου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 574 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.