Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 09:39

Σπήλιος Λιβανός: "Και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στον συμψηφισμό των τελών εκτίμησης του ΕΛΓΑ για τους πληγέντες του κυκλώνα Ιανός"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επισκέφτηκα σήμερα το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο, όπου είχα συνάντηση τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Παναγιώτη Παπαευθυμίου, τον επόπτη του νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλειο Φέζο και συνομίλησα με το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

Οι κ.κ. Παπαευθυμίου και Φέζος με ενημέρωσαν διεξοδικά για τις ζημιές που προκάλεσε ο κυκλώνας "Ιανός" στις παράκτιες ζώνες του νομού, και ιδιαίτερα στις καλλιέργειες καλαμποκιού, βαμβακιού, ρυζιού καθώς και στις δενδροκομικές καλλιέργειες ελιάς και εσπεριδοειδών.

Με δεδομένο ότι στην αρχική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ δεν περιλαμβάνονται οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στον συμψηφισμό των τελών εκτίμησης του ΕΛΓΑ για τους πληγέντες του κυκλώνα "Ιανός", επικοινώνησα άμεσα με την ηγεσία του ΕΛΓΑ και ζήτησα να ισχύσει για τους αγρότες του νομού μας ό,τι θα ισχύσει και για όλους όσοι επλήγησαν από την κακοκαιρία.

O πρόεδρος του ΕΛΓΑ κος Αντρέας Λυκουρέτζος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου και με διαβεβαίωσε ότι για κάθε καταστροφή που προέρχεται από τον κυκλώνα "Ιανό" θα ισχύσουν ακριβώς τα ίδια μέτρα στήριξης των αγροτών, όπως ανακοινώθηκαν από τον Εθνικό Ασφαλιστικό Οργανισμό νωρίτερα σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τον "Ιανό" θα συμπεριληφθούν στον συμψηφισμό των τελών εκτίμησης του ΕΛΓΑ για τους πληγέντες του κυκλώνα.

Διαβάστηκε 630 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/