Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:46 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 19:10

Κεραμέως: Δεν θα κλείνουν πλέον τα σχολεία για τις συνδικαλιστικές εκλογές εκπαιδευτικών- Θα γίνονται το Σάββατο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια μικρή “συμβολική επανάσταση” που προκαλεί ήδη τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών προωθεί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οπως έκανε γνωστό και με tweet που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό, οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια θα γίνονται μόνο το Σάββατο πλέον, ώστε να μην διακόπτεται το μάθημα.

Η σχετική διάταξη αφορά την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του εκπαιδευτικού προσωπικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Στο άρθρο 13 επισημαίνεται ότι οι εκλογές θα πραγματοποιούνται “ημέρα Σάββατο (αντί για εργάσιμη ημέρα και ώρα) προκειμένου να μην διακόπτεται στο ελάχιστο η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας”.

Με άλλη διάταξη του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που κατατέθηκε στη Βουλή ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στα σχολεία, με την έγκριση ενός πρόσθετου κονδυλίου ύψους 118 εκατ. Ευρώ.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστηκε 613 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.