Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 13:12

Βίντεο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2020 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 24η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση».

Ενώ ο θεσμός έχει ως πυρήνα την πολιτιστική κληρονομιά και τη σύνδεσή της με τις κοινότητες που την μοιράζονται με φυσικό και άμεσο τρόπο, η εξέλιξη της πανδημίας του covid-19 οδηγεί σε άλλους τρόπους σύμπραξης και δημιουργίας.

Ανάμεσα στους πενήντα (50) φορείς που θα προβάλουν ψηφιακές δράσεις κάτω από το ευρύτερο θέμα της σχέσης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Εκπαίδευσης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος σχεδίασε αποκλειστικά για το φετινό εορτασμό βίντεο αστροφωτογραφιών σε αρχαιολογικούς χώρους της Αιτωλίας, σε συνεργασία με την Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτ. Ελλάδος (φωτ. Γ. Ντέκας) και το Messolonghi by Locals, που θα προβάλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού στα

 

Η δράση φέρει τον τίτλο «Και τα μνημεία ελούζονταν μες στην αστροφεγγιά…», προβάλλοντας σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία των Οινιαδών, Πλευρώνας, Ρωμαϊκών Θερμών, Καλυδώνας, Μακύνειας, Κάστρων Αντιρρίου και Ναυπάκτου, για πρώτη φορά υπό το φως αστερισμών.

Μέσω του βίντεο, ο επισκέπτης μπορεί να οδηγηθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα και να περιηγηθεί σε αρχαιολογικούς χώρους της ΕΦΑΑΙΤΛ, με τη βοήθεια διαδραστικού χάρτη, αποτέλεσμα συνεργασίας μας με το Messolonghi By Locals.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 26 και 27 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 742 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 13:21
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.