Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  10:57 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 12:42

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά στις εργασίες καταπολέμησης κωνοποειδών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις εργασίες καταπολέμησης κωνοποειδών με τη χρήση DRONES στην περιοχή πλησίον της αερολέσχης Μεσολογγίου, παρακολούθησε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, αναγνωρίζοντας την μεγάλη σημασία του έργου.

Ενημερώθηκε για την πορεία του προγράμματος που αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση και καταπολέμηση του πληθυσμού των κωνοποειδών στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας από την εταιρεία ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας αναφέρθηκε στην μεθοδολογία της καταπολέμησης, στα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούνται, όπως επίσης στην εν γένει πορεία του έργου και τις επιχειρησιακές δυσκολίες του. Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι περιοχές που βρίσκονται σε υγροτοπικά συστήματα κατά μήκος της ακτογραμμής, παράγουν καθ’ όλη τη διάρκεια των εαρινών, θερινών και φθινοπωρινών μηνών σημαντικούς πληθυσμούς προνυμφών κουνουπιών, γι αυτό και απαιτείται η εντατική και συστηματική καταπολέμησή τους. 

Διαβάστηκε 473 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.