Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:04 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 18:08

Έντονη διαμαρτυρία των γονέων των νηπιαγωγείων Παναιτωλίου για την καθαριότητα στα σχολεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έντονα διαμαρτύρονται οι γονείς των νηπιαγωγείων του Παναιτωλίου για την ελλιπη καθαριότητα των σχολείων.

Υπογραμμίζουν πως στο νηπιαγωγείο (το 1ο είναι και ολοήμερο) τοποθετήθηκε καθαρίστρια μειωμένου ωραρίου (3.30 ώρες), γεγονός που καθιστά αδύνατη την τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου για την καθαριότητα, που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έχει στείλει στα σχολειά.

Σχετικό ζήτημα έχει προκύψει και σε άλλα σχολεία ωστόσο οι γονείς των νηπιαγωγείων του Παναιτωλίου καλούν τους αρμοδίους να αναλάβουν την ευθύνη. Η ανακοίνωση τους

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Οι γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Παναιτωλίου,συγκεντρωθήκαμε την Τρίτη, 22/9/2020, προκειμένου να ενημερωθούμε για τα προβλήματα του σχολείου μας ιδιαίτερα ανήσυχοι, κυρίως για το γεγονός ό,τι ,εν μέσω πανδημίας,αφού τα σχολειά έμειναν χωρίς καθαρίστριες μέχρι την παραμονή έναρξης μαθημάτων, ΔΥΣΤΥΧΩΣ το πρόβλημα συνεχίζεται!
Και στο Νηπ/γείο μας, που είναι Ολοήμερο, τοποθετήθηκε καθαρίστρια μειωμένου ωραρίου (3.30 ώρες), γεγονός που καθιστά αδύνατη την τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου για την καθαριότητα, που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έχει στείλει στα σχολειά.
Οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου, αφού καθάρισαν όλα τα πράγματα του σχολείου για την έναρξη των μαθημάτων, συνέχισαν και την πρώτη εβδομάδα να καλύπτουν την έλλειψη σωστής καθαριότητας των αιθουσών, κάτι που δεν είναι φυσικά στην αρμοδιότητά τους! Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και οι γονείς να σιωπούμε!!
Η Προϊσταμένη έστειλε από την προηγούμενη εβδομάδα έγγραφη ερώτηση στον Δήμο Αγρινίου για το πως θα εφαρμοστεί το ωράριο καθαριότητας και απάντηση δεν πήρε… Στη συγκέντρωσή μας κλήθηκε, μέσω του σχολείου να συμμετέχει και ο υπεύθυνος του Δήμου και  το Τοπικό  Συμβούλιο Παναιτωλίου εγγράφως, για το θέμα. Αμφότεροι, για δικούς τους λόγους ο καθένας, δεν παρευρέθηκαν.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αγρινίου-Θέρμου και μας ενημέρωσε για τις μεγάλες ελλείψεις ακόμα, σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας σε πολλά σχολεία και τις περιοχής μας!! Επίσης παρευρέθηκαν και εκδήλωσαν την ανησυχία τους και γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου Παναιτωλίου, που αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς με εμάς πρόβλημα!!

-ΕΠΕΙΔΗ θεωρουμε την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ  ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΡΑ με την πανδημία ΠΡΩΤΕΥΟΝ ζήτημα για την υγεία των παιδιών μας!!!

-ΕΠΕΙΔΗ υπήρξε ο χρόνος του καλοκαιριού για να έχει λυθεί το θέμα ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!

-ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ, ακόμη και στο πιο μικρό χωριό, δεν δικαιούται τέτοιας αντιμετώπισης από τους θεσμικά υπεύθυνους και δεν τίθεται θέμα μεγαλύτερων ή μικρότερων σχολικών μονάδων! -Επειδή είμαστε ΠΙΣΩ κι από την λύση της προηγούμενης σχολικής χρονιάς (που δεν είχαμε μπροστά μας τον κακό χειμώνα, που έρχεται και την έξαρση των κρουσμάτων), όπου τουλάχιστον καθαρίζονταν τα σχολεία στο διάλειμμα και στο πέρας των μαθημάτων.

-ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ να ζητάμε από τη μια να φορούν μικρά παιδιά 4-6 ετών για πολλές ώρες την μάσκα, επιδεικνύοντας την  πολύτιμη ατομική ευθύνη και από την άλλη, ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ   ΦΕΤΟΣ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ, ο αριθμός των παιδιών ανά τμήμα και να μην υπάρχει ΣΩΣΤΗ καθαριότητα, όπως οι επιστήμονες ζητούν!!! ΡΩΤΑΜΕ, Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ????

– Για όλους τους παραπάνω λόγους
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!
Καλούμε επίσης τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τους Συλλόγους Γονέων να κάνουμε ότι μπορούμε για ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ, στο δύσκολο καιρό που περνάμε, το αυτονόητο, Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!

ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 1ου ΚΑΙ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 587 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.